| 

Aktualno

Registracija novih podjetij

Registracija novih podjetij

11.09.2007 ob 08:50

S 1. novembrom se v Sloveniji obeta razširitev projekta VEM – vse na enem mestu. Ta bo po novem omogočil vpis v sodni register in ureditev vseh obveznosti za zagon gospodarske družbe na enem mestu, in to brezplačno.
Tako bo za tiste družbe, za katere se vplača minimalni osnovni vložek le v denarju, dovolj, da njihovi ustanovitelji izpolnijo obrazec družbene pogodbe in ga oddajo na eni od vstopnih točk VEM po vsej Sloveniji. S tem bodo ukinili obveznost notarske overitve družbene pogodbe in akta o ustanovitvi za tovrstne družbe.
Kot je povedal minister za javno upravo Gregor Virant, predvidevajo skrajšanje časa za ustanovitev gospodarske družbe na štiri dni, saj bodo vse listine samodejno sestavljene in pregledane na točkah VEM. Zaradi tehnične združitve sodnega in poslovnega registra bodo listine tako vpisane hkrati v sodni, poslovni in tudi davčni register Slovenije. Ukinili bodo tudi takso za vse vrste vpisov in obvezno objavo vpisa v Uradnem listu, ki bo odslej nadomeščen z objavo vpisov na spletnih straneh AJPES-a. Podjetniki naj bi z novimi ukrepi prihranili ogromno časa in kar 3,5 milijona evrov, od tega samo milijon evrov zaradi ukinitve nekaterih taks.

sorodni članki

Petek
od 7 do 18 °C

Sobota
od 5 do 19 °C

Nedelja
od 6 do 23 °C

Ponedeljek
od 14 do 18 °C

Anketa

Dopust...
je že mimo
šele pride
ga ne potrebujem

    rezultat