| 

Aktualno

Spem ustanovil investicijski sklad, ki bo investiral v kreativna podjetja

Spem ustanovil investicijski sklad, ki bo investiral v kreativna podjetja

27.12.2008 ob 17:33

Spem Komunikacijska skupina je v sodelovanju z britanskim investicijskim skladom Pembridge ustanovila Investicijski sklad kreativne industrije, družbo tveganega kapitala. Namen sklada je vlaganje v mlada in kreativna podjetja, vodil pa ga bo nekdanji dolgoletni direktor Spema Božidar Novak.

Investicijski sklad bo nudil finančno pomoč in svetovanje lastnikom podjetij v kreativni industriji, in sicer od oglaševanja, spletnih skupnosti, odnosov z javnostmi, televizije, iger, glasbe, izobraževanja do adrenalinskih športov, so sporočili iz Spema.

Gre za prvi tovrstni sklad v Sloveniji in v širši regiji, za katerega so ustanovitelji na ministrstvo za gospodarstvo že oddali vlogo za opravljanje dejavnosti. "Naše prve poslovne poteze bodo izvoz domačega znanja in storitev. Vezane bodo na domače projekte z mednarodnimi razsežnostmi, ter na nove medije," je pojasnil Novak.

"Spem se je za ustanovitev investicijskega sklada kreativne industrije odločil, ker želi sistematično razvijati kreativne ideje mladih podjetnikov. Preko sklada tako zmanjšujemo tveganja in povečujemo vpliv na gospodarstvo ter ustvarjamo izmerljive rezultate: delovna mesta in uspešno poslovanje podjetij v kreativnih industrijah," je dodala direktorica največja neodvisne svetovalne agencija za odnose z javnostmi v Sloveniji Spem Gordana Drecun Mithans.

Sklad želi postati prva postaja za nasvete o rasti podjetij in investiranje v kreativna podjetja doma in v tujini. Sodeluje s partnerji po vsem svetu tudi z orodji za upravljanje javnega sektorja in regionalnih razvojnih projektov. Sedež sklada pa je v Mariboru.

Vir: Na tekočem 12-08, povzeto po STA, 30.11.2008, www.sta.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat