| 

Aktualno

Abu Dhabi - mesto priložnosti

Abu Dhabi - mesto priložnosti

22.12.2008 ob 14:00

Abu Dhabi, uradno Emirate Abu Dhabi, je eden izmed sedmih emiratov, ki sestavljajo Združene arabske emirate (ZAE). Je največji emirat po površini - predstavlja približno 86% skupne površine tal v Združenih arabskih emiratih. Abu Dhabi je drugo največje urbano območje s številom prebivalcev 614.180 (za Dubai-jem) in se nahaja 150 kilometrov v notranjosti. To je eno najmodernejših mest na svetu in predstavlja upravno ter poslovno središče Združenih Arabskih Emiratov. Tu so sedeži večine ambasad in naftnih družb, ki pridobivajo nafto v emiratih. V tem ultra modernem mestu se v večnem soncu bleščijo v nebo segajoči nebotičniki s steklenimi fasadami. Najlepši so številni parki in vrtovi, kjer žuborijo vodometi ter zeleni bulvarji. Abu Dhabi je eno najbolj zelenih mest v regiji, na ozemlju emirata pa je bilo doslej posajenih že 150 milijonov dreves.

Doslej je bil Abu Dhabi znan predvsem zaradi svojega industrijskega in ekonomskega prevladja v ZAE, v zadnjih letih pa se trudijo stopati v korak z Dubai-jem tudi iz turističnega vidika. Saj poleg visokih poslovnih stolpnic, v tem prelepem mestu raste tudi čedalje več hotelov, nakupovalnih centrov, resortov itd.

Nekaj utrinkov iz Abu Dhabija iz zraka vam predstavljamo mi!
 

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 12 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat