| 

Aktualno

Ford Galaxy in S-MAX: Št.1 za zanesljivost po DEKRA raziskavah

Ford Galaxy in S-MAX: Št.1 za zanesljivost po DEKRA raziskavah

22.12.2008 ob 11:35

  • Ford Galaxy in S-MAX sta zbrala najmanjše število točk pri okvarah
  • Ford Galaxy in S-MAX sta absolutna zmagovalca v kategoriji »Enoprostorci do 50.000 km prevoženih kilometrov«
  • Ford Fiesta, Fusion, Focus in C-MAX so uvrščeni med prve tri v svoji kategoriji
  • Raziskava DEKRA temelji na rezultatih, ki vključuje 15 milijonov vozil

Evropski Ford je z najnovejšo generacijo 'Multi-Activity' avtomobilov na opravljenih preizkusih prepričal nemško agencijo DEKRA. V zadnjem poročilu 'Failure Report 2009' sta modela Ford Galaxy in S-MAX ne samo dokazala svojo zanesljivost, ampak dodatno osvojila tudi priznanje za najmanj okvar v DEKRA certificiranih testih, ki se izvajajo v Nemčiji. Impresivni rezultati so pokazali da vseh 96,7 odstotkov testiranih Ford S-MAXov in Galaxyev ni zabeležilo nobene okvare.

Ford S-MAX in Galaxy sta bila uspešno lansirana v letu 2006 in prinesla strankam novo raven izbire različice športnega enoprostorca s 5 + 2 sedeži (S-MAX) ali klasičnega enoprostorca s 7 sedeži pri modelu Galaxyu. Ford S-MAX je osvojil tudi številne druge pomembne nagrade, vključno z lovoriko "Evropski avto leta 2007".

Preostali modeli v paleti evropskega Forda so se v posameznih kategorijah prav tako izvrstno uvrstili in sicer Focus in C-MAX sta bila v svojih segmentih uvrščena na drugo mesto. Fiesta in Fusion pa sta osvojila odlično tretje mesto v kategoriji "Minicars" s prevoženo razdaljo med 100.000 in 150.000 km.

Vrednotenje raziskave DEKRA temelji na bazi, ki vključuje podatke za 15 milijonov pregledanih vozil.

Kevin O'Neill, podpredsednik kakovosti pri Ford Evropa, je navdušen: "V zadnjih letih si pri Fordu močno prizadevamo, da novo predstavljeni modeli ne slovijo samo po priznani kvaliteti vožnje ampak, da novi modeli strankam zagotavljajo tudi vrhunsko zanesljivost na dolgi rok. Z doseženimi Fordovimi rezultati pri raziskavi DEKRA smo zelo zadovoljni, saj je prepoznavnost DEKRA raziskav visoko cenjena tako v avtomobilski industriji, kot tudi pri strankah.«

 


Vir: Summit motors Ljubljana d.o.o., Flajšmanova 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 25 25 116; Fax: 01 25 25 101

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 16 do 31 °C

Torek
od 13 do 24 °C

Sreda
od 12 do 27 °C

Četrtek
od 14 do 30 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat