| 

Aktualno

Kriza večja grožnja svetu kot bin Laden

Kriza večja grožnja svetu kot bin Laden

24.12.2008 ob 10:10

Na borzno-finančni konferenci so svoj pogled na krizo predstavili nekateri slovenski direktorji...

Predstavniki finančnih družb in gospodarstva na finančno-borzni konferenci so se večinoma strinjali, da je sedanja kriza zelo huda, vendar pa so opozorili tudi na nove priložnosti za vlaganje. "Kriza je največja klofuta pretirani liberalizaciji denarnega trga," je zatrdil Borut Meh iz Preventa kot predstavnik trenutno najbolj prizadete avtomobilske industrije in pojasnil, da je zdaj psihologija tista, ki vodi gospodarstvo. "Ljudje se odločajo, da se bodo več časa vozili s starimi avtomobili, kar ima lahko hude posledice za celotno avtomobilsko verigo, nekateri dobavitelji pa že propadajo," je še pojasnil. Največjo skrb je izrazil Bogdan Pušnik iz Medvešek Pušnika, ki meni, da je kriza večja grožnja svetu kot Osama bin Laden in ima lahko resne posledice, če se svetovni voditelji skupno ne bodo dogovorili za njeno rešitev.

Ani Klemenčič iz GBD pravi, da evropske države iz recesije ne bodo prišle tako hitro, kot si zdaj mislimo in je dobro, da po pretirani porabi naredimo korak nazaj. "Velika težava slovenske industrije je velika odvisnost slovenskih podjetij od tujih, ki jih je kriza precej prizadela," pojasnjuje skrb za slovenski trg Draško Veselinovič iz Deželne banke.

Pravi časi za vlaganje

Kljub pesimizmu so nekateri prepričani, da so trenutne razmere na borzah prave za nova vlaganja. "Brez panike. V treh letih se nam bodo trenutne ravni na delniških trgih zdele zelo poceni," trdi Dag Kralj in KD Skladov. Enako meni tudi Pušnik, ki kljub pesimizmu glede prihodnosti pravi, da tako dobre priložnosti za nakup delnic niti sam ni imel, trenutno pa svetuje nakup ameriških "blue chipov" z dolgo tradicijo. Ob odprtju pa je ljubljanski župan Zoran Janković kot trenutno najboljšo delnico za naložbo svetoval znanje.

Vir: Verlag Dashöfer, založba, d.o.o., povzeto po Finance

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 19 do 29 °C

Četrtek
od 19 do 30 °C

Petek
od 18 do 28 °C

Sobota
od 18 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat