| 

Posel in moda

Vpeljite se v praznično razpoloženje

Vpeljite se v praznično razpoloženje

20.12.2008 ob 10:48

Če organizirate praznično obarvano srečanje pri vas doma, potem vam bodo prav prišli kratki napotki, kako prirediti res nepozabno zabavo, kjer bodo vsi povabljeni neizmerno uživali, hkrati pa bo dobro razpoloženje nagrada za vas.

 

  • Najprej poskrbite za sproščeno vzdušje. Napetost in prepiri ne sodijo v praznični čas. Ne prepirajte se z družinskimi člani glede hrane, dekoracije, majhnega nereda. Vzdušje zabave je tisto, ki bo vaše goste spremljalo še dolgo potem, ko bodo pozabili na okraske in okus hrane. Seveda to ne pomeni, da postrezite zanič hrano v svojih najslabših oblačilih, vendar ne pozabite, da se morate predvsem zabavati.
  • Svež in mamljiv vonj v zraku bo gostom dal vedeti, da ste za njih pripravili nekaj posebnega. V kaminu zažgite vejico rožmarina ali pa jo zažgite v železni ponvi in se z njo sprehodite po vseh prostorih v hiši. Poskrbite, da se bodo gostje izgubili v omamnih vonjavah in zvokih. Lahko je to vonj sveže pečene pečenke ali pite, vonj in pokanje gorečega lesa v kaminu, dobro pa se obnesejo tudi druge vonjave, na primer dišeče svečke. V tem času izbirajte tiste z vonjem po Božiču – cimet, klinčki, karamela in podobne vonjave.
  • Ko ste zastrli luči in prižgali svečke, morate poskrbeti še za primerno glasbo in dobro ohlajen aperitiv. Še preden bodo gostje utegnili prositi zanj, bo že v kozarcih.
  • Gostje se bodo počutili najbolj domače, če boste vi kot gostitelj prva in zadnja oseba, ki jo vidijo. Vsakega gosta toplo pozdravite. Poskrbite, da bodo gostje lahko odložili težke plašče že na vhodu in jih na zabavo pospremite s pladnjem pijač. Če je vreme slabo, jim priskrbite tople copate, da se bodo lahko preobuli in sprostili.
  • Organizirajte se tako, da boste za vse poskrbeli še preden pridejo gostje, tako da boste tudi sami gost na lastni zabavi. Tempirajte se. Ne pustite, da vas gostje ujamejo v oblačilih umazanih od kuhe. Ko gostje prispejo, mora biti hiša čista in organizirana. Najbolje je, da že takoj na začetku ponudite nekaj toplega, s čimer se bodo gostje okrepčali, lahko je to pijača, ali pa topli prigrizki ob aperitivu.
  • Pri pripravljanju mize si pomagajte z menijem. Okrasje naj se nekako ujema z jedmi. Pomislite, kakšne barve bodo ustvarjale odlične kontraste, a si ne bodo kričeče nasprotovale. Poskusite dekoracijo z eno vrsto cvetja, ki ga razporedite v vaze različnih velikosti. Individualni jušniki pripomorejo k občutku, da je bila juha skuhana posebej za to osebo, pred katero stoji.
  • Vse, kar postavite na mizo, je pomembno. Biti mora senzacionalna, predstavlja naj pravi dogodek. Odločite se za neko osnovo, izberite barve in nato ustvarite lično kombinacijo. Poskusite s kombinacijo zelenih in rdečih odtenkov.
  • Razmislite tudi o razporeditvi oseb. Ni nujno, da se držite zaporedja moški – ženska, pomembno je, da se bodo ljudje, ki bodo skupaj sedeli, ujeli in zabavali.

Vir: www.pozitivke.net

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat