| 

Aktualno

Brez ovir za garaže pod tržnico

Brez ovir za garaže pod tržnico

16.12.2008 ob 09:37

Ministrstvo za kulturo se po novem strinja z gradnjo garažne hiše pod tržnico, obnovo Plečnikovega stadiona in rušitvijo Kolizeja Tudi rešitev za Rog je po volitvah postala sprejemljiva

Če je še pred včerajšnjimi pogovori med novo kulturno ministrico Majdo Širca in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem kazalo, da bosta težko našla skupni jezik vsaj o obnovi Plečnikovega stadiona, sta očitno hitro našla rešitev tudi za ta problem.

Širčeva je namreč dejala, da jo je županova ekipa prepričala, da bo arhitekturni razpis upošteval kulturnovarstvene pogoje za obnovo stadiona in da s tem Plečnikova arhitektura ne bo okrnjena, prav tako pa ne bo poslabšala bivanjskih razmer bližnjih stanovalcev v Fondovih blokih.

Širčeva je obljubila tudi, da bo ministrstvo umaknilo začasni odlok o razglasitvi Plečnikovih tržnic za spomenik državnega pomena in s tem omogočilo gradnjo podzemne garažne hiše, Mesarskega mostu, prizidka k Mahrovi hiši ter ureditve Vodnikovega in Krekovega trga.

Vir: www.ibn.si - Dnevnik, Peter Pahor

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 14 do 23 °C

Ponedeljek
od 11 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Sreda
od 13 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat