| 

Poslovne priložnosti

Tehnologija in napovedi za prihodnost

Tehnologija in napovedi za prihodnost

13.12.2008 ob 09:08

Virtualizacija je tehnologija, o kateri se je v letu 2007 razpravljalo zelo veliko, piše Deloitte. Predvsem podjetja se sprašujejo o omejitvah in priložnostih virtualizacije, IT oddelki pa se predvsem zanimajo za stroške, časovno ustreznost in varnost virtualizacije. Virtualizacija bo zagotovo del prihodnjih načrtov v mnogih podjetjih, vendar pa se je tega potrebno lotiti previdno.

Pred desetimi leti je bil tako imenovani "mainframe" že obsojen na izumrtje, v preteklih letih pa se je pokazalo, da je še vedno uporaben. Pojavljajo pa se težave pri ljudeh, ki so to tehnologijo sposobni vzdrževati, saj naj bi jih bilo premalo. Letos naj bi bela LED luč začela nadomeščati tradicionalno žarnico, ki predstavlja 25 % celotnih letnih stroškov elektrike v gospodinjstvih. V letu 2008 naj bi bolj učinkovita žarnica LED postala dostopna širšemu krogu ljudi. V preteklosti je bila nanotehnologija predmet mnogih kritik in javnega neodobravanja, kar bi se lahko sedaj spremenilo. Predvsem naj bi bila nanotehologija uporabna v zdravstvu, mnogo koristi pa naj bi imela predvsem za okolje. Anonimnost naj bi bila ena od mnogih prednosti interneta, ki pa postaja zaradi vedno večjega števila zlorab in kriminalnih dejanj predmet razprav. Pričakovati je moč večje število spletnih avtentikacij, predvsem na račun večje varnosti. Podatki so v informacijski dobi izjemnega pomena, zato je na pomenu pridobilo tudi shranjevanje podatkov in njihova zaščita. V prihodnosti lahko pričakujemo nove načine shranjevanja podatkov, ki bodo vsebovali večjo stopnjo varnosti od obstoječih.

V prihodnosti naj bi se vedno več pozornosti posvečalo tudi spletni zasebnosti. Vse več spletnih strani zbira podatke o svojih uporabnikih. Lahko se zgodi, da se bodo uporabniki uprli in zahtevali popolno prenehanje zbiranja podatkov o spletnih navadah. Podjetja morajo uporabnike ozaveščati o varni rabi interneta in zasebnosti, najverjetneje najboljša politika pa bi bili odkriti zapisi o podatkih, ki se zbirajo, ter o namenih, za katere se zbirajo.

Vir: Ris, Deloitte, november 2008

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat