| 

Aktualno

V Mariboru kmalu do brezplačnega interneta

V Mariboru kmalu do brezplačnega interneta

11.12.2008 ob 14:37

Mestna občina Maribor je v začetku decembra začela pripravljati projekt, v sklopu katerega bodo na večini prometnejših točkah v mestu in njegovi okolici ponujali brezplačen dostop do brezžičnega interneta. Storitev, ki je v prvi vrsti namenjena občanom in turistom, je že dostopna na večih lokacijah, med njimi so okolica mestne občine, Grajski trg in okolica Ljudskega vrta. "Naš cilj je pokriti pomembnejše lokacije in zagotoviti stabilen, brezplačen, predvsem pa zlahka dostopen način povezave s svetovnim spletom. Do konca prve faze imamo namem brezžične oddajnike namestiti na večini mestnih trgov in turističnih lokacijah, kot sta Ljudski vrt in okolica pohorske vzpenjače," je pojasnil koordinator projekta pri MOM Aleš Škof za Večer.

Dvajset tisoč evrov vredni projekt, katerega pobudnik je mariborski župan Franc Kangler, je zgolj prvi korak na poti k boljši komunikacijski povezanosti Maribora. "V prihodnjih dneh bomo namestili tudi testno anteno v OŠ Kamnica, saj želimo v naslednji fazi projekta z brezžičnim internetnim dostopom opremiti večino osnovnih šol ter pomembnejših točk v posameznih mestnih četrtih, kasneje pa tudi kulturne in druge interesne ustanove, ki bodo želele sodelovati," razlaga načrte Aleš Škof. Varnost pred zlorabo sistema zagotavljta ponudnik Triera ter časovna in hitrostna omejitev dostopa - posamezen uporabnik lahko storitev namreč uporablja največ dve uri dnevno pri hitrosti 256 prenosa kilobitov na sekundo.

Vir: Večer, 2.12.2008.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 14 do 21 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat