| 

Poslovne priložnosti

Znane so najboljše prodajalne v Ljubljani

Znane so najboljše prodajalne v Ljubljani

09.12.2008 ob 11:56

Prejšnji teden so bili razglašeni letošnji prejemniki znaka »Izbor kakovosti v Ljubljani 2008« (Ljubljana Quality Selection). Znak je blagovna znamka, ki označuje najbolj kakovostno ponudbo gostinskih lokalov in prodajaln v ožjem območju mesta Ljubljana. Cilj uvajanja znaka je predvsem povečanje prepoznavnosti, povpraševanja in prodaje nadstandardno kakovostnih storitev in izdelkov na področju gostinstva in trgovine, ter s tem dvig kakovosti turističnih storitev v mestu in povečanje privlačnosti, obiska in prepoznavnosti prestolnice. Ponudbo ocenjuje v več sklopih strokovna komisija, ki najbolje ocenjenim podeli nagrado Ljubljanski znak kakovosti in priznanja. Najboljše gostinske lokale smo že predstavili, tokrat sledijo prodajalne.

NAJBOLJŠE PRODAJALNE V LJUBLJANI

Komisija šestih članov je od junija do oktobra 2008 ocenila 372 malih prodajaln v ožjem mestnem središču Ljubljane po metodi skrivnostnega nakupovanja. Komisija je ocenjevala podobo prodajaln, ponudbo blaga in kakovost storitev.

Prodajalne, ki so dosegle največ točk in so posledično najvišje ocenjene prodajalne v letu 2008, izstopajo predvsem zaradi svojega odnosa do kupcev, ki jim nudijo več kot je običajno, prijetnega vzdušja, ki ga ustvarjajo v prodajalnah, odličnega poznavanja izdelkov in svetovanja, široke ponudbe blaga in dodatnih storitev ter urejenosti prodajaln:

1. CHICCO na Wolfovi ulici 10 je prisrčna prodajalna za najmlajše z odličnim barvnim pozicioniranjem blaga in s prisrčnim osebjem, ki zna odlično svetovati. Imajo izdelano darilno embalažo, igralni kotiček za otroke ter izbrano dodatno ponudbo.
2. NOVA na Levstikovem trgu 7 je več kot cvetličarna, je tudi trgovina za opremo doma. Je galerijska prodajalna za izbran okus, izvirna v svoji ponudbi in razvajanju kupca.
3. OPTIKA ZAJEC na Puharjevi 3 ima enkraten strokoven odnos do kupca, kateremu znajo ponuditi prav tisto, kar potrebuje in želi.
4. MONARDA na Slovenski c. 30 izpolnjuje vse zahteve, ki ustvarjajo dobro razpoloženje v prodajalni: odlično razsvetljavo, ustrezno glasbeno podlago, razkošje vonjav ter strokovno, prijazno in urejeno osebje.
5. MLADINSKA KNJIGA v Nebotičniku je papirnica in knjigarna, v kateri zaposleni ustvarjajo intimen in prijeten odnos s kupcem. Je ena izmed redkih ljubljanskih prodajaln, kjer se zavedajo, kako pomembna je strokovno aranžirana izložba.
6. L'OCCITANE na Mestnem trgu 7 je prodajalna, ki že več let dobiva najvišja priznanja v svoji kategoriji. Ima specifično blagovno znamko, ki je dobro prepoznavna. Z odlično usposobljenimi prodajalkami kupca prepriča in ga pridobi.
7. MALALAN na Mestnem trgu je prestižna zlatarna in urarna z izjemno ponudbo. Enkraten odnos do kupca, kateremu se osebje posveti z vso pozornostjo in znanjem, je posebnost, ki jo kupci in obiskovalci cenijo.
8. ROGAŠKA na Mestnem trgu 22 je prodajalna z dovršeno strategijo. Izjemno oblikovan ambient, ki steklene izdelke povzdigne na piedestal, odlično usposobljeno osebje, ustrezna glasbena podlaga in razsvetljava so elementi, ki pridobijo kupca.
9. CUKRČEK na Mestnem trgu 11 je ena izmed redkih prodajaln s prisrčnim slovenskim imenom, prav takimi prodajalkami in odlično ponudbo izdelkov iz lastne proizvodnje ter ostalih blagovnih znamk. Posebnost pa so čokoladni spominki.

Ugotovitve komisije obsegajo tudi priporočila ostalim prodajalnam, kako dvigniti nivo storitve, spremeniti podobo prodajaln ali izboljšati ponudbo blaga: nekatere prodajalne so težko dostopne invalidom, slabo označene, osvetljava neustrezna ali ne dovolj urejene. Komisija je priporočila tudi ustrezno glasbeno spremljavo ali prijetne vonjave, privlačnejšo urejenost izložb, dodatno izvirnost pri ponudbi blaga ter živahnejši odnos do kupca s pridihom še večje strokovnosti.

Vir: Nacionalno turistično združenje

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 3 do 13 °C

Petek
od 3 do 13 °C

Sobota
od 2 do 14 °C

Nedelja
od 7 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat