| 

Aktualno

Volkswagnu priznanje Euro NCAP

Volkswagnu priznanje Euro NCAP

09.12.2008 ob 10:03

Volkswagnu priznanje Euro NCAP za inovativne vzglavnike v novem Golfu

Pred šestimi tedni je novi Golf pri preizkusnih trčenjih Euro NCAP v klasičnih disciplinah dosegel najboljši možni rezultat, tj. pet zvezdic. Sedaj je šesta generacija Volkswagnove prodajne uspešnice prejela še eno priznanje. Tokrat je neodvisna organizacija Euro NCAP pri novem Golfu preverjala učinkovitost inovativnih vzglavnikov WOKS.

Pri prometnih nezgodah so zelo pogoste različne poškodbe vratu in zatilja (angl. whiplash syndrom). Za učinkovitejšo naletno zaščito vratne hrbtenice je Volkswagen razvil inovativne vzglavnike WOKS, pri katerih optimalen zaščitni učinek temelji na točno določenem pojemku, ki deluje na zgodnji del telesa in na glavo.

Pri tem sta odločilnega pomena posebna oblika vzglavnika in sedežnega naslonjala ter vrsta polnila. Volkswagen je obliko vzglavnika prijavil na patentnem uradu. Prednosti tega geometrijsko in dinamično optimiranega sistema dokazuje dejstvo, da so vzglavniki WOKS s svojim zaščitnim učinkom na preizkusnih trčenjih presegli biomehanske izmerjene vrednosti številnih sistemov aktivnih vzglavnikov. Ti vzglavniki so od oktobra dalje serijsko na voljo za novi Golf.

Že konec oktobra je novi Golf na področju varnosti zabeležil izjemen uspeh: prejel je kar 36 od skupno 37 možnih točk in si za varnost potnikov prislužil pet zvezdic. Štiri zvezdice je prejel za varnost otrok, tri pa za varnost pešcev. Evropski program za ocenjevanje novih vozil Euro NCAP (European New Car Assessment Program) je neodvisna organizacija, ki združuje prometna ministrstva različnih evropskih držav, avtomobilske klube in zavarovalniška združenja. Že od leta 1997 neodvisno od avtomobilskih proizvajalcev s svojimi preizkusnimi trčenji redno preverja varnostne lastnosti novih vozil.
 

Vir: Porsche Slovenije d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 14 do 16 °C

Nedelja
od 11 do 18 °C

Ponedeljek
od 12 do 17 °C

Torek
od 10 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat