| 

Posel in moda

Mercruiser VAZER

Mercruiser VAZER

V začetku letošnjega leta predstavljeni pogonski sklop Mercruiser Vazer, ki je premiero na stari celini doživel na sejmu plovil v Düsseldorfu, je jasen odgovor skupine Mercury marine na evropske tržne razmere na področju navtike. Evropski okoljevarstveni predpisi in relativno visoke cene štiritaktnih in z elektronskim vbrizgom goriva podprtih dvotaktnih izvenkrmnih motorjev, dopuščajo prostor na trgu inovativnim in učinkovitim pogonskim sklopom. Pogonski paket Mercruiser Vazer sestavljata povsem na novo razvita "Z" pogonska noga in štiritaktni 1.600 kubični bencinski štirivaljni stroj s 100 km, ki prihaja iz General Motorsa. Slednje dokazuje, da gre za preverjen, sodoben in ekonomičen motor, kateri se množično uporablja za pogon osebnih vozil skupine GM.
Vazer navdušuje z nizko težo, učinkovitostjo in kompaktnimi merami, kar omogoča da je pogonski sklop inštaliran pod zadnjo sedežno klop na plovilu. Celotni pogonski sklop Vazer velja za tehnološko dovršen izdelek, zaščiten z številnimi patentnimi prijavami, ki ga odlikujeta enostavno in nezahtevno vzdrževanje.
Sladkosti pa ni in ni konec. Poleg tega, da je Vazer-jev dvokrožni hladilni sistem opremljen s hitro spojko za enostavno spiranje hladilnega sistema, je mogoče na toplotni izmenjevalnik priklopiti tudi odvode za gretje kabine ali sanitarne vode na plovilu. Dvokrožni sistem hlajenja pa je sam po sebi garancija, da bo mogoče Vazer brezskrbno in z nizkimi stroški vzdrževanja uporabljati mnoga leta.

Več informacij najdete na spletni strani:
http://www.mercurymarine.com/

Dejan V.

sorodni članki