| 

Posel in moda

Vertu predstavil novo serijo ferrari

Vertu predstavil novo serijo ferrari

27.11.2008 ob 13:12

Vertu, izdelovalec prestižnih telefonov iz Anglije, je za zahtevne športne duše izdelal vrhunsko oblikovan telefon Vertu Ascent Ti Ferrari. Aparati, ki jih krasi Ferrarijev vzpenjajoči se konjič, so kombinirani z rdečo barvo, za tiste, ki imajo radi več ekstravagance, pa z rumeno. Prav posebna linija črnih, ki imajo tudi nekaj rdečih detajlov, pa je limitirana na vsega 2009 kosov.

Vertu obvešča, da je na trgu ponudil tri nove modele ročno izdelanih mobilnih telefonov s Ferrarijevim logotipom. Omejena serija Vertu Ascent Ti Ferrari Nero 2009 z elegantnim črnim usnjem je odraz ekskluzivnosti, elegance in zmogljivosti najboljših superavtomobilov. Različici Vertu Ascent Ti Ferrari Rosso in Giallo pa sta v opazni rdeči oziroma rumeni barvi. Vsi omenjeni modeli bodo na voljo po vsem svetu od novembra 2008.

 

Materiali in oblikovalske prvine avtomobilov so se zlili z aparati Vertu Ascent Ti, za kar gre zasluga tesnemu sodelovanju med Vertujem in Ferrarijem. Frank Nuovo, vodja dizajna pri Vertuju, pravi: »Že od začetka je na dizajn modelov Ascent Ti močno vplivala dinamična moč luksuznih športnih avtomobilov, ob tesnem sodelovanju s Ferrarijem pa smo lahko to vizijo razvili naprej.« Nova serija Vertu Ascent Ti Ferrari postavlja nova pravila oblikovanja telefonov, ki se navdihujejo pri svetu avtomobilizma – je drzna, a uravnotežena, pri tem pa jasno odraža značaj »vzpenjajočega se konjička«.

 

 

Izbrani detajli
Logotip Vertu »V« dopolnjuje slavni Ferrarijev »Cavallino«, ki krasi sprednji in zadnji del telefona. Kot vse druge Vertujeve telefone Ferrari tudi serijo Ascent Ti Ferrari odlikuje enako šivano usnje, ki se uporablja v notranjosti najnovejših avtomobilov Ferrari. Pokrov baterije oblikovno sledi detajlom pokrova motorja, medtem ko oblika stranskih ploskev telefonov Ascent Ti spominja na bočne šobe Ferrarijevih avtomobilov. Aparat je izdelan iz najboljših materialov, vključno z zaslonom iz safirnega stekla, ohišje pa je iz visokokakovostnega titana, po katerem se serija Ascent Ti tudi imenuje, saj je »Ti« kemijski simbol titana, nerjavne kovine z največjo trdnostjo glede na maso, ki vzdrži ekstremne temperature.
 

 

Enkraten zvok
Zvoki telefona Vertu so takoj prepoznavni, saj so jih ustvarili resnični mojstri, odlikuje pa jih tudi kakovost zvoka. V novi seriji najdete posnetke zvoka pravih Ferrarijevih motorjev, in sicer iz F430 ter 612 Scaglietti.

In še več: znameniti skladatelj in glasbenik Dave Stewart je vključil te posnetke v svoje skladbe, ki jih je ustvaril posebej za zvonjenje telefonov serije Vertu Ascent Ti Ferrari.

Predsednik podjetja Vertu Alberto Torres pripominja: »Ferrari in Vertu imata enako strasten odnos do oblikovanja, enak brezkompromisen pristop k odličnosti izdelave. Zato nas navdušuje, ko značilne elemente legendarnih Ferrarijev, ki nastajajo v Maranellu v Italiji, pazljivo ročno vgrajujemo v telefone Vertu Ascent Ti Ferrari v naši delavnici v Angliji.«
 

Desetletje dosežkov
Vertu je prvi in največji izdelovalec ročno sestavljenih mobilnih telefonov za luksuzno tržišče. Podjetje Vertu je nastalo leta 1998, prvi izdelek pa je predstavilo leta 2002. Ponuja tri različne serije aparatov: Vertu Signature, Vertu Ascent and Vertu Constellation. Vse izdelke ročno sestavijo na sedežu podjetja v Angliji. Izdelki Vertu so na voljo v več kot 50 državah oziroma v 500 najodličnejših urarnah, zlatarnah, veleblagovnicah in butikih Vertu po vsem svetu.

Vir: Slowatch d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od -4 do 3 °C

Četrtek
od -3 do 1 °C

Petek
od -2 do 2 °C

Sobota
od -4 do 5 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat