| 

Postal sem podjetnik

Znaki slabega managementa

Znaki slabega managementa

26.11.2008 ob 08:49

Z managementom označujemo vodilno osebje podjetja in njihovo delo. Tiste ljudi, na katere se zanaša celotni delovni kolektiv podjetja. Od katerih se pričakuje gospodarno vodenje, preudarno upravljanje in nasploh odgovorno skrb za vse kar se dogaja znotraj in izven podjetja. Če management zataji, lahko v podjetju nastane upravičena panika med zaposlenimi. Podjetje se znajde na prelomni točki - ali gre dejansko za težavne gospodarske čase ali pa gre zgolj za nesposobni management!? Znake, da gre za slednje, lahko prepoznamo še preden je prepozno. Zato si poglejmo tri izstopajoče znake, ki opozarjajo na dejstvo, da podjetje vodijo slabi managerji.

Managerji z obsesijo po nenehnih sestankih
Prepogosto sklicevanje sestankov nikakor ni dober znak. Sestanki so draga dejavnost za vsako podjetje. Obenem gre za dragoceno izgubo časa, še zlasti če so sklicani neupravičeno in neučinkovito vodeni, brez ciljev in brez konkretnih rezultatov.

Managerji, ki trdijo "da so na istem kot ostali zaposleni"
Kar nikakor ni res! Poslanstvo managerja v podjetju se bistveno razlikuje od poslanstva zaposlenih. In prav je tako! Vsakemu pripada svoje mesto, s specialnimi zadolžitvami, obveznostmi in predvsem odgovornostmi!

Managerji, katerih "vrata so vedno odprta"
A z nepredušno zaprto in črno dušo. Se vam zdi, da je vaš pogovor s takšnim managerjem kot vedno vračajoča se žogica pri namiznem tenisu!? In prav imate - res je tako. Takšni managerji dajejo vtis dostopnosti in odprtosti v vsakem trenutku, kar je v bistvu nemogoče. In kdaj se posvetijo svojemu delu? Saj porabijo ves svoj čas za vaše predloge, pritožbe, tarnanje ... Dobra organiziranost in natančen delovni urnik sta med najpomembnejšimi veščinami dobrega managerja. Vse ob svojem času!

Povzeto po Signs of Bad Management, By Eliza Farnsworth - www.msn.com 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od -1 do 1 °C

Četrtek
od -1 do 0 °C

Petek
od -1 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat