| 

Uporabne informacije

Najboljša mesta za prisluškovanje v službi

Najboljša mesta za prisluškovanje v službi

Trenutki sprostitve na delovnem mestu so enako pomembni kot sproščanje v prostem času. Konec koncev kdo lahko 8 ur neprekinjeno in v popolni koncentraciji opravlja svoje delo? Milo rečeno - malokdo ali po resnici povedano - nihče! Zato si lahko brez slabe vesti večkrat dnevno privoščite "svojih par minut" za sproščanje. Nedvomno bo delo steklo bolje po tem, ko se boste malce sprostili in tudi odpočili.

Kako se sproščate v teh "vaši trenutkih", pa je stvar vsakega posameznika. Nekateri igrajo računalniške igrice, drugi si privoščijo kavico, tretji prelistajo dnevni časopis, nekateri pa se sprostijo ob dobrem starem opravljanju ali prisluškovanju pogovora sodelavcev. Čeprav nam slednja navada oziroma način sproščanja ne more biti ravno v ponos, pa vendar, če nas prisluškovanje pogovorov drugih sprošča in nam "napolni dušo", bomo pač to tudi počeli. In mi smo za vse tiste, ki "radi vlečejo na ušesa", pregledali, kateri spoti oziroma lokacije so v službi najbolj primerne za prisluškovanje.

Čajna kuhinja
Nedvomno bomo začeli s čajno kuhinjo. Ko se "nevsiljivo" pridružite sodelavcem v čajni kuhinji in si kuhate kavo, medtem ko se ostali pogovarjajo o svojih zasebnih dogodivščinah pa tudi težavah, prav za prav sploh ne gre za prisluškovanje, pač pa ste "bili slučajno prisotni"!

Tajništvo
V tajništvu se običajno vedno zadržuje več ljudi in si na hitro izmenja kakšno informacijo, ki je lahko tudi koristna. Zato se občasno sprehodite do tajništva in kakšna "sočna" novica bo zagotovo prišla tudi do vas.

Fotokopirnica
Ob fotokopirnih strojih se vedno prepletajo zgodbe. Sploh če je ob kopircu gneča, ker je potrebno zamenjati toner oziroma se je zataknil papir, in se zbere množica nestrpnih delavcev, vsi z "nujno misijo" kopiranja, takrat je kakšna dobra zgodba neizogibna.

Arhivska soba
Arhivska soba nudi perfektno skrivališče za vsemi založenimi regali. Potiho smuknite v sobo, si poiščite svoj kotiček in spustite ušesa na pašo.

Stranišče
Ženska stranišča so lahko pravi "kokošnjak". Če pa želite izvedeti kakšno skrivnost, boste morali uporabiti že znan trik - medtem ko sedite na straniščni školjki privzdignite noge, tako da ne bodo vidne pod vrati boksa.

Glede moralnosti teh nasvetov se bomo vzdržali - so pa lahko koristni nasveti.

Povzeto po Best Places to Eavesdrop, By Tammy Arnet - www.msn.com

sorodni članki