| 

Aktualno

Centromerkur bo leta 2010 postal ljubljanski Harrods

Centromerkur bo leta 2010 postal ljubljanski Harrods

25.11.2008 ob 12:29

Središča mesta bo bogatejše za luksuzno blagovnico, napovedujejo že nekaj let – V prostorih Centromerkurja bo vrata odprla trgovina Emporium – Dediči: »Najlaže je prodati, vendar to ni izziv«

 

Odkar je Centromerkur pred skoraj letom dni zaprl vrata, se meščani sprašujejo o prihodnosti hiše, ki jo je leta 1903 dal zgraditi trgovec Feliks Urbanc. V denacionalizaciji so stavbo leta 2003 po več kot desetletju sodnih bojev vrnili trgovčevima dedičema Jorgu in Hubertu Koslerju, ki sta jo zdaj v dolgoročni najem (za več kot trideset let) oddala podjetju Magistrat International, distributerju blagovnih znamk hrane (Barilla, Bahlsen, Teekanne, Chupa Chups, Kellogg's ...) in lastniku trgovine Emporium.

Ravno trgovina Emporium bo, kot pove direktorica podjetja Magistrat International Helena Draškovič, stavbi na Trubarjevi 1 vrnila blišč. Namesto Centromerkurja bo tam leta 2010 vrata odprl »ljubljanski Harrod’s« ali Emporium, v katerem bodo na voljo blagovne znamke višjega blagovnega razreda: »Trgovina bo namenjena domačim in tujim gostom, na vrhu bo kavarna s pogledom na Ljubljanski grad. Ljubljana bo tako dobila luksuzno hišo, ki je bila že od začetka namenjena trgovinski dejavnosti,« razloži Draškovičeva, ki za zdaj še noče govoriti o imenih blagovnih znamk v trgovini. Obnovitvena dela se bodo sicer začela takoj, ko bodo izdana vsa gradbena dovoljenja, kljub temu bosta zunanjost in notranjost Urbančeve hiše nespremenjeni:

Vir: www.ibn.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat