| 

Posel in moda

Kako pripraviti telo na prihajajoče zabave

Kako pripraviti telo na prihajajoče zabave

24.11.2008 ob 09:06

Predpostavljajmo, da ste pogosto pod pritiskom ali pa se je včerajšnji kozarček končal z desetimi in se počutite obupno, utrujeno. Še huje, recimo da vas kasneje pričakujejo na neki zelo veliki zabavi. Preberite, kako se pripraviti na zabavo, ko je vaše telo potrebno resnega prebujenja.


Vse, kar potrebujete je zmenek ena na ena s seboj: ulegli se boste v penečo kopel in uživali v uricah razvajanja, medtem ko se boste vrnili v stanje naravne lepote, kakršni ste ponavadi.

Zelo pomembno je, da zjutraj nikakor ne pijte kave, temveč spijete dva kozarca vode in pojeste sadje. Še boljše pa je, da si naredite kar svež sok iz sadja. To bo zelo dober lažji začetek dneva.
Za kosilo jejte uravnoteženo hrano, če se le da naj vsebuje ribo, ki ima veliko proteinov, ki jih telo potrebuje, da si opomore.
Začeli ste dobro, vendar bo potrebno še nekaj discipline, da se boste na koncu, ko boste vstopili na še eno zabavo, počutili odlično in izgledali fantastično:

Dolga prha ali ležanje v kadi, je najboljša terapija za telo, saj vam dovoljuje da se popolnoma izklopite in preživite nekaj časa z "numero uno". Voda naj ne bo pretopla oziroma vroča, temveč naj bo ravno prav topla, da vam omehča vaše utrujene mišice. Če ste se odločili za leženje v kadi, vam svetujemo da v vodo dodate malo soli ali pa kakšno dišeče zeliščno olje. Imeli boste tudi čas, za kakšno obrazno masko ali piling obraza, tudi britje pride v poštev.

Kako se naslednje jutro spopasti z dehidriranostjo, bolečo glavo in neverjetno glasno okolico?

Najboljši način je seveda preventiva: Preden se odpravite v posteljo, spijte najmanj 2 velika kozarca vode. In če je prepozno?

- Klin s klinom:1 surovo jajce, šilce viskija, žlica tabaska in worcesterska omaka. Zdravniki bodo seveda rekli, da s tem receptom preprosto vzpostavimo prvotno stanje

- Prijazna maščoba:
k temu receptu se nagibajo predvsem profesionalni veseljaki: mastno, mastno in še enkrat mastno. Maščoba »ujame« kislino v želodcu, ogljikovi hidrati pa poskrbijo za alkohol.

- Goveja juha:
zaradi neznanih razlogov ogromno ljudi prisega na domačo govejo juho z rezanci

- Najbolj znan recept predvsem iz hollywoodskih filmov je zagotovo Bloody Mary.

Sestavine

Sok enega paradižnika
40 g vodke
1/4 limoninega soka
6 kapljic worcesterske omake
sol
poper
Priprava

Vodko in paradižnikov sok dobro ohladite. V veliki kozarec (za vodo) vlijte paradižnikov sok. Dodajte sol in poper po okusu, sveže iztisnjen limonin sok in worcestersko omako. Dobro premešajte. Vlijte vodko. Še enkrat kratko premešajte in postrezite s stebelcem zelene.

Bloody Mary lahko pripravite tudi v mešalniku za cocktail, tako da vanj vlijete vodko, paradižnikov sok, limonin sok in na koncu še worcestersko omako. Dobro pretresite in precedite v visoki kozarec ali kozarec za belo vino. Sol in poper dodajte po okusu.

Vir: BTC city portal


 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat