| 

Poslovne priložnosti

Luksuzna jahta - ugoden nakup sredi finančne krize

Luksuzna jahta - ugoden nakup sredi finančne krize

22.11.2008 ob 17:25

Luksuzne jahte so že dolgo časa statusni simboli bogatih in pomembnih. Njihovi lastniki so večinoma uspešni poslovneži, multimilijonarji, ki želijo na vsakem koraku pokazati svoje bogastvo. Vendar pa je zaradi trenutne finančne krize in padanja tečajev delnic na svetovnih borzah mnogo njih primorano razmišljati o prodaji svoje plavajoče hiše.

Nekateri takšni nakupi so po besedah poznavalcev prava kupčija. Eden takšnih je prav gotovo nakup luksuzne jahte Alibella, z lastnim helipadom, marmorjem in zlatimi pipami. Alibella ima prostora za 14 gostov v šestih kabinah. Ta je sedaj na prodaj za 24,5 mio evrov - kar se ne sliši malo, vendar je vključen popust v višini kar 9.5 mio evrov! Vse pod pogojem, da se najde kupec v roku meseca dni.

Londonski posredniki so jahto naročili za anonimnega kupca pred šestimi meseci, sedaj pa jo želijo kar najhitreje prodati. Takšna je tudi njihova ponudba, kjer navajajo, da je prodajalec pripravljen jahto prodati po izjemno nizki ceni, če se posel lahko izpelje v 30 dneh.
 


Vendar so po ugodnih cenah na voljo tudi nekaj cenejše jahte: na primer Thunder B s sedem metrskim bazenom je na voljo za 13,7 namesto 18,9 mio evrov, Candyscape za 12,9 namesto 15,5 mio evrov, cena za jahto Midlandia z neprebojnimi stekli in zunanjo kinodvorano pa je nižja za dobrih 7 mio - namesto prvotnih 27 mio evrov.

Vir: Europaluxury
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 14 do 16 °C

Nedelja
od 11 do 18 °C

Ponedeljek
od 12 do 17 °C

Torek
od 10 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat