| 

Poslovne priložnosti

Nič več carine za izdelke kupljene prek spleta

Nič več carine za izdelke kupljene prek spleta

21.11.2008 ob 20:09

Spletnim nakupovalcem ne bo potrebno plačati carin oziroma davkov za izdelke, ki so bili kupljeni zunaj EU, njihova vrednost pa je manjša od 150 evrov, piše BBC News. Do sedaj je to veljalo za izdelke, katerih vrednost ni presegala 22 eurov.

Sprememba bo v veljavo stopila 1. decembra, korist pa bo prinesla predvsem potrošnikom, ki preko spleta naročajo različne stvari, na primer DVD predvajalnik iz ZDA, kjer velja 14 % davek. V preteklosti se je veliko artiklov, med njimi tudi zgoščenke, naročalo in nato pošiljalo ločeno, da bi se izognili stroškom carine. Uvozne carine variirajo in se ne zaračunavajo za vse vrste blaga, zaračunavajo pa se za CD in DVD predvajalnike, srebrnino in zlatnino ter imitacije zlata in srebra. EU je že ukinila carine za mobilne telefone in knjige.

Pri nakupovanju izven držav EU je dobro poznati veljavna pravila, saj nekatere spletne strani namenoma ne prikazujejo višine davkov in carin.

Vir: RiS, BBC News, 13.11.2008

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Beda | 27.05.2010 ob 20:34
Kar ne pomeni, da ne plačamo dajatev - plačamo DDV (za knjigo več kot 8,5%) in potem še najdražji poštni servis pri nas, ki je dražji od tistega, ki smo ga poštnino plačali s knjigo
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.




Sobota
od 14 do 16 °C

Nedelja
od 11 do 18 °C

Ponedeljek
od 12 do 17 °C

Torek
od 10 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat