| 

Aktualno

Najboljši hoteli za poslovne popotnike

Najboljši hoteli za poslovne popotnike

23.11.2008 ob 09:13

Dan danes posli čedalje bolj pogosto segajo preko domačih meja, tudi na druge kontinente. Poslovni popotniki si v takšnem primeru želijo čim bolj udobne namestitve, kjer se bodo lahko po in pred dolgo potjo v miru spočili in pripravili na pogajanja, ki jih čakajo. Zato je izbira hotela, v katerem bodo bivali, izrednega pomena. Spodaj je predstavljenih le nekaj dobrih hotelov širom sveta, ki poslovnemu popotniku nudijo udobje in postrežbo na najvišjem nivoju.

 

W Hotel, Kowloon, Hong Kong, Kitajska
Zaznamujeta ga zelo sproščeno vzdušje in vrhunski poslovno-kongresni center. Vseh 393 sob, kolikor jih ima hotel, so opremljene z vrhunsko informacijsko tehnologijo, ki zagotavlja tudi organiziranje sestankov na daljavo - lahko tudi direktno iz vaše hotelske postelje. Sobe so v ta namen popolnoma in zelo dobro ozvočene (tudi stranišče). Postrežba v hotelu deluje po principu "karkoli/kadarkoli" oziroma v originalu "Whatever/Whenever" service™. Kar velja tudi za Spa oziroma termalni segment v hotelu, ki obratuje 24 ur/7 dni v tednu. Več o hotelu www.starwoodhotels.com.

The Palace Westin hotel, Madrid, Španija
Znan po moderni prikladnosti urejeni v stari graščini. Stavba je bila zgrajena leta 1912 na ukaz kralja Alfonsa XIII. z namenom, da bo lahko v njej gostil vso evropsko kraljevo družbo. Hotel je bil pred kratkim obnovljen, s tem da so ohranili njegovo originalno izvedbo s pridihom moderne tehnologije. Vseh 400 in še nekaj sob je opremljenih v starem antiškem stilu. Medtem ko so prostori za sproščanje, telovadbo in termalne bazene, opremljeni v modernem "state of teh art" slogu. Več o hotelu si oglejte na www.westin.com.

Okura, Tokio, Japonska
Izstopa zaradi svoje kulturne pravilnosti. Hotel je sicer starejše izvedbe, vendar s svojo tradicionalno opremljenostjo do potankosti spominja na japonsko zgodovino. Tudi hotelsko osebje nosi tradicionalno japonsko kimono. Od središča mesta - Tokyo Tower in predela s pestrim nočnim življenjem Roppongi - je oddaljen le dobre 3 kilometre. Vseh 833 hotelskih sob je opremljenih v skladu s potrebami sodobnega poslovneža (ogromna pisalna miza, dostop do interneta ...), ki pa se lahko med delom v svoji sobi ogrne v tradicionalno japonsko jutranjo haljo. Več na www.okura.com .
 

The Mandarin Oriental hotel, Hong Kong, Kitajska
Impresionira zaradi ogromnih sob, ki so opremljeno z vso potrebno sodobno IT opremo. Njihov moto je: "Želimo vas navdušiti zato, da lahko vi navdušite svoje stranke." V hotelu je na voljo tudi posebna servisna služba, ki vam v vsakem trenutku nudi podporo pri morebitnih težavah z vašim računalnikom. Več informacij na www.mandarinoriental.com.

The Peninsula Hotel, Chicago, Združene države Amerike
Posebnost hotela je termalno-telovadni segment. Vseh 339 sob je zelo prostornih in dodobra opremljenih z vso potrebno elektronsko opremo. Vendar termalni del in fitnes, ki zavzameta zgornji dve nadstropji hotela (na površini 1.300 m2), sta tista, ki hotel ločita od množice ostalih. V hotelu pa vam nudijo tudi osebnega poslovnega sekretarja, ki vam uredi vse potrebno za organizacijo, pripravo in podporo pri vodenju vašega sestanka s poslovnimi strankami. Več o hotelu na www.peninsulahotels.com.

The Widder Hotel, Zurich, Švica
Odlikuje ga prefinjen interier. Namenjen za vse tiste poslovneže, ki jim ergonomija in udobnost opreme ne zadoščata. Kajti hotel oziroma njegova notranja oprema je prava paša za oči. Vseh 50 sob je opremljenih zelo razkošno in imajo ločene sobe - pisarne, kjer lahko gostite svoje poslovne stranke. Medtem ko vas bodo ostali prostori v hotelu, zlasti telovadnica, pustili precej hladne, če ne celo razočarane.

The Fullerton hotel, Singapore
Zaznamuje ga zelo namensko pohištvo - ogromne pisalne mize in ostala pisarniška oprema, ki je na voljo v vsaki sobi. Hotel je relativno nov na sceni luksuznih hotelov. Na lestvico najboljših se je povzpel zlasti zaradi lepih panoramskih pogledov, ki jih nudijo vse sobe, zelo sofisticirane opreme in malih detajlov, ki dajejo vsaki sobi neko posebnost. Njegova posebnost pa je tudi zelo velik zunanji bazen, kjer lahko v miru sprostite svoje napete živčke. Več o hotelu na www.fullertonhotel.com.

Intercontinental Hotel, Sydney, Avstralija
Znan po svojem izbranem hotelskem osebju. Hotelske sobe ponujajo dih jemajoče poglede na mesto - na mestni botanični vrt in na pristanišče. Hotel ponuja 509 nedavno na novo opremljenih sob in 28 večjih vogalnih apartmajev. Štiri nadstropja v hotelu so posebej opremljena in namenjena samo za poslovne popotnike. Poslovneži imajo tudi posebno sprejemnico, kjer se lahko prijavijo in odjavijo iz hotela ter izrazijo vse svoje posebne želje. Več na www.ichotelsgroup.com.

The Four Seasons, Washington D.C., Združene države Amerike
Navdušili vas bodo ustrežljivi receptorji. Ni stvari, ki jih ti posebej usposobljeni receptorji ne bi naredili za svoje poslovne goste. Oskrbeli vas bodo z vso potrebno opremo, uredili kongresni prostor za vaš sestanek kadarkoli v dnevu, poskrbeli za vašega osebnega prevajalca, tajnico itd. Servis je na razpolago non-stop, to je 24 ur na dan. V hotelu boste našli vsaj 100 različnih svetovnih časopisov in strokovnih ter poslovnih revij, v več jezikih. Pri njih pa lahko tudi shranite svojo prtljago do naslednjega planiranega obiska. Dodatne informacije na www.fourseasons.com.

The Four Seasons, Mumbai, Indija
Posebnost hotela - prevozne usluge. Razpolagajo z avto parkom z 20 Mercedes Benz S-Class avtomobili, ki so v vsakem trenutku na voljo vsem gostom hotela. Hotel, zasnovan kot stekleni stolp, je zelo nov, ima 202 sob in je obrnjen proti Arabskemu morju. Zelo prikladna je tudi njegova lokacija, saj se nahaja v središču predela Worli, ki je mestno finančno središče. Hotel svojim poslovnim gostom ponuja: non.-stop postrežbo (24 ur na dan), poslovni center je odprt med 7:00 uro zjutraj in 23:00 uro zvečer, manjše sobe za sestanke, ki so na voljo 24 ur na dan, tajnico oz. tajnika, prevajalsko službo, izposojajo tudi prenosnike in mobilnike, dostop do interneta itd. Še več o hotelu najdete na www.fourseasons.com.

The Emperor Hotel, Beijing, Kitajska
Navdušili vas bosta njegova lokacija in trgovina s spominki. Nahaja se le korak od Prepovedanega mesta Forbidden City in trga nebeškega miru Tiananmen Square. Hotel ima 55 sob, v katerih sta našli harmonijo sodobna umetnost in stara kitajska zgodovina. Plasma TV, brezžični internet in ostala elektronska oprema se zlijejo z ostalo opremo v tradicionalnem kitajskem slogu. V trgovinici s spominki pa si le privoščite kakšen unikaten kos, ki ga je ročno izdelal lokalni umetnik. Več o hotelu na www.designhotels.com/theemperor.

Intercontinental, San Francisco, Združene države Amerike
Posebnost hotela so razgledi, ki jih ponujajo posebne sobe za sestanke. Sobe za sestanke imajo namreč steklene obodne stene, ki nudijo prelepe poglede na mesto in na szaliv. Hkrati vam hotel zagotavlja celodnevno razpoložljivost osebja in vseh poslovnih prostorov, 21 posebnih sob za sestanke ter restavracijo, v kateri si lahko privoščite najboljša vina iz Kalifornije. Več o hotelu na www.intercontinental.com.

 Povzeto po Top Hotels For Business Travelers, By Pascale Le Draoulec - www.forbes.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 9 do 22 °C

Petek
od 9 do 18 °C

Sobota
od 8 do 18 °C

Nedelja
od 9 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat