| 

Posel in moda

Smučanje po zadnji modi

Smučanje po zadnji modi

22.11.2008 ob 20:45

Izgledati dobro in hkrati ne zmrzovati, je zelo pomembno, kadar se spuščamo po belih strminah.

Na tržišču je nešteto blagovnih znamk, ki ponujajo smučarska oblačila in opremo, da je izbira težka. Kako smo sploh lahko prepričani, da smo izbrali pravo smučarsko jakno in hlače, ki nam bodo zagotavljali dobro počutje in izgled?

In kaj bomo na smučiščih nosile ženske v sezoni 2009?

Letos je moderna mešanica v stilu Doktorja Živaga in stila smučanja v sedemdesetih. Popularne so krznene (umetno krzno!) kape ter črtasti vzorci v odtenkih modre in bele barve. Verjeli ali ne, pa se je na smučarsko prizorišče vrnil tako imenovani "kombinezon" ali "pajac". Torej, enodelni smučarski komplet, ki se ga spomnimo iz osemdesetih in začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja. In to v precej živih barvah! Seveda so današnji še bolj dovršeni kar se tiče materialov.

Večina smučarjev bo seveda pod glavno jakno nosila več plasti - osnovno (tehnično spodnje perilo), ki ji bo sledil toplejši sloj (termoflis, pulover) in seveda vrhnji sloj. Najboljša rešitev je vodoodporna jakna iz kvalitetnega materiala, ki naj ne bo predebela. Temperature so seveda različne, zato je najbolje, če smo oblečeni po plasteh kot čebula, ki jih lahko slačimo in oblačimo.


Še najverjetneje najpomembnejša stvar: čelada! Četudi vam čelade niso všeč in se vam zdi, da vam uničijo frizuro, je dejstvo, da so rešile že mnogo življenj. Tudi, če ne smučate "kot norci", se taki najdejo na vsakem smučišču.

Čelada je postala modni dodatek, nosi pa jo vse več ljudi. Od otrok (za katere je obvezna), do dam z najdražjo smučarsko opremo in šestdesetletnih gospodov. Dobijo se v vseh barvah in oblikah. Zato se lahko njene uporabe le veselimo!


vir: Verlag Dashöfer, založba, d.o.o., foto: angelglam.com blog
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat