| 

Poslovne priložnosti

Terme Snovik nagrajene v Švici

Terme Snovik nagrajene v Švici

20.11.2008 ob 12:37

Mednarodna komisija za varstvo Alp (CIPRA) je 6. novembra 2008 v Bernu v Švici v okviru 14. jesenskega seminarja švicarskega sejma za gradnjo in energijo razglasila dobitnike nagrad vse alpskega natečaja cc.alps. Med dobitniki nagrade so bile tudi Terme Snovik.

Sedem občin, podjetij in organizacij je za svoje vzorne projekte s področja varstva podnebja prejelo nagrade v skupni vrednosti 100.000 evrov. Nagrade sta podelila švicarski meteorolog Thomas Bucheli in predsednik CIPRE Dominik Siegrist, med nagrajenci pa so bile s projektom ˝Okolju prijazne in energetsko učinkovite Terme Snovik˝ tudi najvišje ležeče terme v Sloveniji.

˝Dejstvo, da je bilo izmed 160 prijavljenih projektov nagrajenih zgolj sedem in še dodatno pohvaljenih le šest je še en lep dokaz, da smo projektom Terme Snovik na pravi poti, da naše storitve razvijamo v pravi smeri, v sinergiji z okoljem. Odgovornost do okolja in energetska varčnost je pravi temelj in prepričan sem, da z vse večjo osveščenostjo turistov tudi ena od pomembnih konkurenčnih prednosti na vse bolj zahtevnem trgu˝, pravi direktor Term Snovik Ivan Hribar in dodaja, da je bilo v Švici predstavljenih več zanimivih projektov, tako na ravni podjetij kot regij, ki se zavedajo pomena družbene in okoljske odgovornosti ter stremijo k trajnostnemu razvoju.

˝Odlično premišljen in dosledno izveden projekt – je za Slovenijo nekaj posebnega˝ je v utemeljivi žirije o projektu Terme Snovik zapisal Bruno Abegg z Univerze v Zürichu. Slovenski projekt je eden izmed štirih, ki so za svoje dosežek na področju varstva prejeli 10.000 evrov nagrade. Poleg snoviškega projekta so bili s to vsoto nagrajeni še francoski, švicarski in avstrijski projekt. Trije najbolj zgledni projekti (dva nemška in avstrijski) so prejeli nagrade v vrednosti 20 000 evrov, še šest izmed 160 prijavljenih, pa je prejelo pohvalo.

˝Društvo CIPRA Slovenija si že od svojega začetka delovanja prizadeva za trajnostni razvoj v Alpah. Kako živeti in ostati v Alpah pomeni ravno to, da lokalne skupnosti na izzive globalizacije najdejo odgovore v lokalnih in regionalnih virih in inovacijah, z visoko dodano vrednostjo. Projekt »Prihodnost v Alpah« pred 3 leti je bil prva faza, kjer smo pri CIPRI Slovenija poskrbeli, da so se uspešne zaključene zgodbe iz slovenskih Alp predstavile mednarodni javnosti in so bile za svoje uspehe tudi nagrajene. Projekt cc.alps pa je vsebinska nadgradnja iste ideje, kjer so klimatske spremembe prepoznane kot glavna grožnja Alpam, prilagajanje njim pa kot ena glavnih razvojnih priložnosti. S tem v zvezi je dosežek Term Snovik še posebej pomemben, saj dokazuje, da Slovenija na ravni posameznih podjetnikov razmišlja podobno kot ostale alpske države, na regionalni in državni ravni – kjer pride do izraza politika, pa je še povsem nebogljena˝ dodaja direktor CIPRE Slovenija Matej Ogrin.

Vir: TTA

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 11 do 23 °C

Torek
od 11 do 23 °C

Sreda
od 11 do 24 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat