| 

Aktualno

Celje dobilo hotel s štirimi zvezdicami

Celje dobilo hotel s štirimi zvezdicami

17.11.2008 ob 12:01

Celjani so dobili prvi hotel s štirimi zvezdicami. V Hotelu Evropa, ki je v samem mestnem jedru, so končali investicijski ciklus, za katerega so odšteli 1, 7 milijona evrov, od tega pa je Evropski sklad za regionalni razvoj obnovi hotela namenil 680 tisoč evrov.

Hotel ima po novem 46 moderno opremljenih sob, prej jih je imel 28, kar pomeni, da je sedaj bogatejši za 18 sob, od katerih je vsaka velika 60m2. Prav tako ima nov Predsedniški apartma, ki se ponaša z najmodernejšo prostorsko in multimedijsko opremo, razprostira pa se kar na 140m2.

Poleg obnovljenih prostorov ima hotel zelo pestro kulinarično ponudbo, v kateri ponuja vrsto jedi, tudi za tiste z najzahtevnejšim okusom. V hotelski restavraciji 'a la carte' se gostje ob spremljavi prijetne glasbe, strežbi vrhunskih natakarjev in nasvetu sommelierja lahko razvajajo s pestrostjo izbranih okusov. Poleg tega je možna rezervacija kosil ali večerij za večje skupine ljudi, prirejanje svečanih sprejemov in cateringov.

Posebnost hotela je tudi v njegovi dostopnosti. Tako bodo v hotelu Evropa z raznovrstnim programom poskrbeli tudi za prijetno druženje Celjanov. Zoran Podkoritnik, menedžer Hotela Evropa, je prepričan, da bodo z obuditvijo kavarniških večerov v staro mestno jedro zopet pritegnili precej someščanov. ''Vsebina kavarniških večerov bo raznolika, za sleherni okus, namen pa je, da se Celjanke in Celjani pridejo k nam zabavat in družit. Poleg kavarniških večerov bo zanimiva ponudba tudi v grajskem stolpu, kjer se bodo odvijali protokolarni dogodki ali pa bo stolp le varoval zasebnost različnih zaključenih družb, '' pojasnjuje Podkoritnik.

Prav srednjeveški stolp iz 14. stoletja pa je posebnost tega hotela; v njem bodo potekali protokolarni večeri, razni sprejemi, kosila in večerje, zabave zaprtega tipa, sam stolp pa se ponaša tudi s cigarnico in vinoteko.

Druga investicijska faza je trajala tri mesece, zanjo pa so porabili 1, 7 milijona evrov, od tega je Evropski sklad za regionalni razvoj obnovi hotela namenil 680 tisoč evrov.

Hotel Evropa so zgradili leta 1873, in je tako prvi celjski hotel, po nekaterih podatkih pa je drugi najstarejši hotel v Sloveniji, v njem pa je v vseh teh letih prenočilo več pomembnih zgodovinskih osebnosti, denimo v 70. letih prejšnjega tisočletja sta med njimi bila tudi Edvard Kardelj in Tito.


 

Vir in foto: Nacionalno turistično združenje

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Ferme | 01.01.2009 ob 21:46
HVALA BOGU DA EVROPA SPET KONČNO ŽIVI. CELJE JE DOBILO HOTEL IN RESTAVRACIJO NA KATERO SMO VSI PONOSNI. VSAK KI DA NEKAJ NASE BO ŠEL V EVROPO.KAVARNA, POSTREŽBA, TORICE I N SLADOLED SO BREZ KONKURENCE. SOBE IN APARTMA SO PA ITAK ZAKON.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat