| 

Postal sem podjetnik

Sprostitev na delovnem mestu v času recesije

Sprostitev na delovnem mestu v času recesije

14.11.2008 ob 12:50

Neugodni ekonomski kazalci, "majavi" službeni stolčki, nižanje osebnih dohodkov so dejavniki, ki tudi tiste najbolj močne in optimistične delavce spravljajo v stresno situacijo. Zato so delovni psihologi, gospodarskem času primerno, pripravili nekaj napotkov, kako se otresti stresa na delovnem mestu v času recesije. Poglejte si naslednjih sedem sprostilnih napotkov.

Poiščite si družbo
Ko vas zajame stiska in napad panike, se ne zaprite vase in ne skušajte napada preživeti sami, zaprti v svoji pisarni. Pojdite med sodelavce, poiščite si družbo, sprostite svoje negativne vibracije.

Razbremenite svoje misli, obremenite svoje telo
Z mnogimi raziskavami je dokazano, da je eden izmed boljših načinov sproščanja, telesna vadba. Zato, če je potrebno, pojdite iz pisarne na prosto, se malce sprehodite, naredite nekaj telesnih vaj, se nadihajte svežega zraka in sigurno vam bo vsaj malce odleglo pri duši.

Utišajte radio, ugasnite televizor
Nasploh se skušajte izogibati vsem medijev, ki v zadnjih časih ne prinašajo nič dobrega. Stalno spremljanje aktualnih dogodkov preko radijski sporočil, televizije ali časopisov vas le dodatno obremenjujejo.

Pojdite na svež zrak
Ko je napetost prevelika, preprosto zapustite pisarno za nekaj minut. Pojdite v bližnji park, opazujte okolico - naravo, otroke, starejšo gospo, ki sprehaja svojega psička - in mislite na stvari, ki vas sicer osrečujejo v življenju!

Dobro se naspite
Kvaliteten spanec je zdravilo za marsikatero težavo. In tudi za stres! Zato namesto, da zvečer gledate televizijo do onemoglosti (in spet same slabe novice, ki vas preganjajo še ponoči v vaših sanjah), vzemite v roke knjigo, ki vas bo uspavala, ali pa se preprosto uležite v posteljo, ugasnite luči in se počasi zazibljite v miren spanec.

Sprostite se s pomočjo humorja
Družite se s prijatelji, sodelavci, znanci in si izmenjujte šale. Kajti humor sprošča.

Posvetite se sebi, družini in prijateljem
Ljudje smo socialna bitja. To pomeni, da tudi v času največje osebne krize, potrebujemo podporo drugih ljudi. Zato ne glede na utrujenost, obremenjenost in morda slabo voljo, pojdite med ljudi, z družino na izlet, skratka ne zanemarite pomembnost druženja s svojimi najbližjimi!

Povzeto po: Seven Work-Stress Relievers, Melanie Lindner, www.forbes.com
 

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Mitja | 01.08.2009 ob 17:43
Ročna sedeča masaža ne delovnem mestu je še ena odlična ideja za sprostitev. Vredno preizkusa: www.emasaze.si
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 12 do 25 °C

Nedelja
od 14 do 25 °C

Ponedeljek
od 15 do 19 °C

Torek
od 15 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat