| 

Moja pisarna

Davčna nebesa: Mauritius

Davčna nebesa: Mauritius

Ste že slišali za Mauritius? Prečudoviti otok, prijeten za dopust in hkrati odličen za investiranje. Tuji investitorji že nekaj časa vlagajo svoj denar v Mauritius. Lansko leto je tamkajšnja vlada predstavila IRS (Integrated Resort Scheme), ki dovoljuje tujcem, da na otoku kupijo nepremičnine, kar ni bilo dovoljeno vse od leta 1968 in bo najverjetneje povišalo povpraševanje po nepremičninah ter izboljšalo tamkajšnje gospodarstvo. Vlada na Mauritiusu razvija načrte. da bi otok do leta 2011 ukinil carinjenje.

Vsak tujec, ki želi na otoku kupiti nepremičnino, mora investirati vsa približno 330.000 €. Prebivalcem Mauritiusa ni treba plačati davka na dobiček niti ob dedovanju, treba pa ga je ob prodaja nepremičnine.

Vsako, ki želi na Mauritiusu oddajati nepremičnino, lahko to stori le prek podjetja, ki se ukvarja z oddajanjem nepremičnin v najem. Najemniški prihodek je obdavčen z 22,5% mero, vendar naj bi se do julija 2009 znižala na 15%.

Ljudem, ki imajo na otoku delniško družbo, ni treba napovedati premoženjskega stanja, ker bi drugače premoženje pripadalo podjetju, to pa je tudi razlog, da imajo otok za davčno privlačno lokacijo.

Vir: Revija Nepremičnine Slovenija & Adriatic, 13. november 2008 - povzeto po HomesOverseas.co.uk

sorodni članki