| 

Poslovne priložnosti

Oglaševanje s pomočjo publikacije

Oglaševanje s pomočjo publikacije

17.11.2008 ob 14:00

Če se vaše podjetje predstavlja in oglašuje s pomočjo publikacije - brošure, si v nadaljevanju preberite kako doseči, da bo publikacija vašega podjetja komunicirala, prepričala in prodajala. Kajti samo lepa brošura ni dovolj!

Publikacija je ogledalo vašega podjetja. Zato mora v celoti podpirati vašo poslovno strategijo in vizijo ter poslovne in komunikacijske cilje. Pomembno je, da se v publikaciji zrcali tudi celostna grafična podoba vašega podjetja.

Različne ciljne javnosti govorijo različne jezike. Zaposlene je treba nagovoriti drugače kot dobavitelje, dobavitelje drugače kot kupce. Z eno publikacijo praviloma ni mogoče učinkovito doseči vseh javnosti, ki so pomembne za vaše podjetje.

Cilj publikacije je komuniciranje ključnih sporočil podjetja. Zato skrbno preverite, koliko različnih vsebin je še smiselno združiti v eno publikacijo, in bodite pozorni na obseg.

Bodite prepoznavni in dosledni. Naslovnik mora že po naslovnici, formatu publikacije, izbiri pisave in barv vedeti, da drži v rokah publikacijo vašega podjetja.

V sliki in besedi. V današnji družbi podob so dobrodošla krajša in jasna besedila, ki dihajo in puščajo prostor tudi fotografijam. Ena sama velika sporočilna fotografija, ki odraža vašo podobo in ponudbo, je učinkovitejša od niza manjših.

Preverite, ali je vaš medij sporočilo. S kratko anketo med bralci je mogoče hitro ugotoviti, katere vsebine od ponujenih dejansko preberejo in kolikšna je komunikacijska učinkovitost vaše publikacije.

Vaša publikacija potrebuje urednika. Urednik bo poskrbel, da se bosta v vaši publikaciji zrcalili poslovna strategija in podoba vašega podjetja, da boste uspešno nagovorili ključne javnosti in zgoščeno ter atraktivno predstavili svoje izdelke oziroma storitve.

Vir: Damjana Pondelek je svetovalka za odnose z javnostmi in direktorica komunikacijskega podjetja Urednica, odnosi z javnostmi, d.o.o.Potrebujete komunikacijsko podporo ali nasvet? Urednica, odnosi z javnostmi, d.o.o.//www.urednica.si // damjana.pondelek@urednica.si // GSM:  041 773 540


 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat