| 

Uporabne informacije

Zakaj se splača hoditi na karierne sejme? 1.del

Zakaj se splača hoditi na karierne sejme? 1.del

26. in 27. novembra 2008 ne spreglejte izjemnega dvodnevnega kariernega dogodka, ki bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v hali A in A2. Odvijal se bo sejem KARIERA 08, največji karierni sejem pri nas in v širši regiji, kjer se iskalci dela in že zaposleni, ki iščejo boljše delo, vsako leto srečajo z najboljšimi slovenskimi in tujimi delodajalci.

Kaj sploh so karierni sejmi?

Karierni sejmi so stičišča ponudbe in povpraševanja po delu – namenjeni so srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Podjetja jih izkoriščajo za promocijo podjetja kot delodajalca in za spoznavanje primernih kandidatov. Cilj soočenja kandidatov in delodajalcev razstavljalcev je v tem, da obe strani pridobita kar največ koristi v najkrajšem možnem času.

Karierni sejmi so v tujini uveljavljeni že vrsto let, pri nas pa se vsako leto izvaja vedno več kariernih in zaposlitvenih sejmov, manjših in večjih, za tovrstne prireditve pa podjetje Moje delo še vedno ostaja trendsetter v našem prostoru in organizator največjih ter najbolj množičnih kariernih sejmov.

Letos bo že šesti sejem KARIERA

Na že šestem v nizu sejmov KARIERA, ki ga organizira zaposlitveni portal MojeDelo.com, bo prisotnih okoli 100 najboljših domačih in tujih delodajalcev in več deset domačih in tujih izobraževalcev. Na njem se bo odvijalo 30 kariernih predavanj, na katerih bodo uspešna podjetja in posamezniki pripovedovali in delili karierne nasvete obiskovalcem, omogočeno bo brezplačno pregledovanje življenjepisov in opravljanje psihometričnih testiranj, na sporedu bodo številni družabni dogodki, nagradne igre in darila za vse obiskovalce. Lani je sejem KARIERA 07 v dveh dneh pritegnil 17.000 obiskovalcev in podoben obisk pričakujemo tudi letos, obiskovalcem pa omogočamo tudi brezplačen prevoz z vlakom na sejem in iz njega in sicer iz Kopra, Maribora, Celja, Kranja, Novega mesta, Murske sobote in Jesenic v Ljubljano in nazaj (pohitite z rezervacijo vozovnic na www.kariernisejem.com).

Zakaj na karierni sejem? Kakšne so koristi obiska kariernega sejma?

Nobena filozofija ni potrebna, da ugotovite, ali spadate na ta dogodek. Vsakdo, ki išče delo, ve, kako težko je priti do zaposlitvenega intervjuja, še posebno, če je nekdo začetnik in nima veliko delovnih izkušenj. Poleg tega tudi številni posamezniki z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami niso zadovoljni s svojim trenutnim delovnim položajem in delovnim mestom. Karierni sejmi so tako zanje izredna priložnost, da zasledujejo boljše delo, boljše delodajalce in boljšo plačo ter premaknejo svojo kariero iz statične točke. Deficitarni kadri in uveljavljeni profesionalci pa lahko na kariernem sejmu pridobijo možnosti za precej boljšo, če že ne sanjsko zaposlitev, saj se bodo delodajalci razstavljalci dobesedno »pulili« zanje in njihovo naklonjenost. Tako boste lahko na letošnjem sejmu KARIERA 08 v dveh dneh spoznali kopico kadrovikov (in drugih sodelavcev) različnih uveljavljenih podjetij, ki vam bodo ponujali več sto prostih delovnih mest in opravljali razgovore za njihovo zasedbo že na sejmu samem. Toliko priložnosti za delo in kariero, kot jih bo na razpolago na sejmu KARIERA 08, jih morda ne bi mogli zbrati v vsem letu. Ali celo v več letih.

Delodajalci plačajo, da se lahko na sejmu srečajo z vami. Njihov interes je, da razrešijo svoje težave po pomanjkanju kakovostnih kadrov, da ne bi trpeli niti bodoči delovni projekti niti posli. Da na sejmu srečajo čim več primernih kandidatov in potencialnih bodočih sodelavcev, pripravijo posebne CV-vprašalnike, predstavitvene brošure, organizirajo razne dogodke in nagradne igre, atraktivne stojnice z veliko spremljevalnega osebja, poskrbijo tudi za prigrizke in pijačo.

Vse, kar morate vi pri tem narediti, je, da se na sejem predhodno primerno pripravite, se pozanimate, katera podjetja iščejo kadre vašega ali sorodnega poklicnega profila, pravočasno pridete na sejem, izberete stojnice, kjer so za vas zanimivi delodajalci, in pristopite do osebja ob njih. Več informacij o sejmu lahko najdete na spletni strani www.kariernisejem.com, kjer lahko delodajalcem, ki so vam zanimivi, pišete, pošljete vašo pisno predstavitev in se dogovorite za termine razgovorov na sejmu KARIERA 08.

Kaj vas še pričakuje na sejmu KARIERA 08?

Predavanja Veličastne kariere
Letos bodo svojo uspešno karierno pot na predavanjih Veličastne kariere v sklopu sejma predstavili Aleša Kanduš, Bine Kordež, dr. Boštjan Aver, dr. Orenia Yaffe-Yanai, Franci Pliberšek, Gregor Smrekar, Lado Bizovičar, Leo Oblak, mag. Žiga Debeljak, Riccardo Illy, Tomaž Lovše in Zdenko Pavček. Pozor! Zanimanje za predavanja Veličastne kariere je vsako leto izjemno, zato je potrebno tudi vsako udeležbo na predavanju predhodno potrdili preko spletne strani sejma. Drugače se vam bo lahko pripetilo, da boste zaradi polnih predavalnic ostali pred vrati posameznih predavanj.

Predstavitev vseh MBA programov na enem mestu
Se zanimate za MBA študij? Na sejmu KARIERA bo letos prezentiran popoln pregled najboljših MBA programov. Lahko boste prisluhnili predstavitvam posameznih šol iz celotne Evrope (Velika Britanija, Avstrija, Italija, Švica, Nemčija,…). Med drugim bo svoje programe predstavila tudi ena najboljših MBA šol na svetu - SDA Bocconi, katero je kot najboljšo MBA šolo ocenil tudi londonski Financial Times. Predstavitve bodo potekale 26. novembra od 16-ih dalje, pa vse do zaprtja sejma.

Natečaj Predstavi svoj potencial
Talentirani, kreativni in inovativni mladi posamezniki bodo na sejmu Kariera javnosti predstavili svoje znanje, produkte, ideje in dosežke. Tekom obeh dni sejma se bo predstavilo več kot 70 talentiranih posameznikov iz najrazličnejših področij, ki bodo zagotovo dobro dopolnili že tako pestro dogajanje letošnjega kariernega sejma.


Toliko priložnosti za delo in kariero, kot jih bo na razpolago na sejmu KARIERA 08, jih morda ne bi mogli zbrati v vsem letu. Ali celo v več letih.

www.mojedelo.com

sorodni članki