| 

Aktualno

Zlati volan 2008 – visoko priznanje VW Golf, Škodo Superb, SEAT Ibizo in Audi Q5

Zlati volan 2008 – visoko priznanje VW Golf, Škodo Superb, SEAT Ibizo in Audi Q5

10.11.2008 ob 09:10

Strokovna žirija je razsodila: Zlato za koncern Volkswagen v skupno štirih kategorijah

Uspeh na celi črti – tako bi z vidika družbe Volkswagen AG lahko povzeli včerajšnjo večerno podelitev zlatega volana. Strokovna žirija revije Bild am Sonntag je izkazala čast najboljšim novostim tega leta, med drugim šesti generaciji Golfa. „Zmaga v štirih kategorijah potrjuje, da smo v celotnem koncernu ubrali pravo pot. Nudimo neprimerljivo paleto modelov, izjemno raznolikost oblikovalskih in tehničnih rešitev. Izdelujemo popolne avtomobile za vse ljudi,“ je povedal prof. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG, ki je na večer podelitve sprejel tudi posebno nagrado mali zlati volan.

Za veliko veselje je v prostorih založniške hiše Springer v Berlinu poskrbel predvsem novi Golf. Najkakovostnejši Golf vseh časov je brez težav opravil s tekmeci v razredu kompaktnih vozil. S kakovostjo in udobjem, ki v tem cenovnem razredu presegata vso dosedanjo ponudbo, si nedvomno zasluži naziv ponosnega zmagovalca. V Slovenijo je novi Golf na trg prišel novembra, cena osnovne izvedbe pa znaša 15.954 EUR.

Tudi pri treh drugih kategorijah zlatega volana je celotni koncern včeraj imel razlog za slavje. V kategoriji malih avtomobilov je zmagala SEAT Ibiza. Škoda Superb je slavila v srednjem razredu. V posebnem razredu terenskih vozil se je najbolje izkazal Audi Q5. Poleg tega je novi Volkswagen Scirocco osvojil odlično drugo mesto – po izboru bralcev v posebnem razredu kupejev.

Nagrado zlati volan je pred 33 leti uvedel založnik Axel Springer, odtlej pa jo podeljujejo vsako leto. Strokovna žirija, ki jo sestavljajo tehniki, predstavniki iz avtomotošporta in znane osebnosti, med drugim ocenjuje podvozje, prijaznost do okolja, varnost, razmerje med ceno in vrednostjo, design in splošni vtis, ki ga dobi voznik.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 18 do 24 °C

Torek
od 17 do 24 °C

Sreda
od 14 do 22 °C

Četrtek
od 15 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat