| 

Posel in moda

Blagodejni učinki domače kopeli

Blagodejni učinki domače kopeli

07.11.2008 ob 14:36

Privoščite si kopel in se otresite stresa, utrujenosti, prehlada, celulita ter obenem izboljšajte obrambni sistem svojega telesa. Poležavanje v banji je namreč odlično tako za telesno kot tudi duševno dobro počutje. In ena takšna večerna sproščujoča domača kopel vam ne bo vzela več kot 20 minut vašega časa. Poglejmo si nekaj pozitivnih učinkov kopeli.

Spanje
Se zvečer v postelji obračate in premetavate, namesto, da bi potonili v miren spanec? Kopel je dobra in naravna alternativa tabletam za spanje, če trpite zaradi prekinjenega sna. Le 10 minut v topli vodi bo dvignilo vašo temperaturo telesa na raven, ki je idealna pred spanje. Ker vam bo pomagalo, da se boste lažje pogreznili v miren spanec. Da bo kopel koristno vplivala tudi na vaše sanje, se takoj po njej ulezite v posteljo ali pa 10 minut po kopeli ostanite oviti v brisačo, pri tem se udobno namestite in globoko dihajte.

Stres
Vodni tresljaji ob vašem telesu vas bodo globoko sprostili. To v kombinaciji s toploto pomeni, da boste nezavedno začeli globje dihati, kar bo upočasnilo vaš srčni utrip in sprostilo napetost v vašem telesu. Nekaj kapljic sivke v kopeli pa vas bo še dodatno sprostilo in pomirilo.

Celulit
Kopanje je velik sovražnik celulitu. Če vodi za kopanje dodate nekaj mineralne soli z naravnim kalijem, boste s tem uravnavali zadrževanje tekočin in pospešili krvni obtok, zaradi česar bo vaša koža bolj sveža in tudi napeta.

Vir: Cosmopolitan oktober 2008, Moje telo - Privošči si kopel

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat