| 

Posel in moda

Preprosti koraki do lepše kože

Preprosti koraki do lepše kože

08.11.2008 ob 11:27

Imate težave z nečisto kožo ali je vaša koža presuha ali premastna? Ste zamenjali že vse mogoče izdelke, pa vam še vedno ni uspelo najti pravih zase? Morda pa težava ni v kremah in kozmetiki, ki jo uporabljate. Nečista in problematična koža na obrazu je težava vseh ljudi, ne glede na starost ali spol. Še zlasti se problemi s kožo na obrazu, ki je najbolj izpostavljen predel kože na telesu, v širši obliki pojavljajo v jesenskem in zimskem času. V tem času ima ozračje okoli nas - tako zunanje kot notranje - zelo obremenilen vpliv na našo kožo. Zunaj je mraz, zrak je nasičen z raznimi izgorenimi plini in gorivi, v notranjih prostorih je zrak topel in pretežno zelo suh zaradi ogrevanja.

Zato prihaja čas, ko morate svoji koži posvetiti še več pozornosti kot sicer. Poskusite z upoštevanjem spodnjih preprostih nasvetov in zagotavljamo vam, da boste prav kmalu v ogledalo pogledali z večjim veseljem kot doslej.

  • Začnite dan s telovadbo, tekom ali vsaj nekaj preprostimi vajami za telo. Tako boste naredili nekak koristnega za svoje telo in obenem spodbudili cirkulacijo krvi po telesu, kar bo prispevalo k bolj svežemu videzu kože.
  • Opustite nezdrave navade! Kot že sigurno veste - kajenje škoduje vaši polti, ki sčasoma postane sivkaste barve, povzroča pa tudi gubice okoli ust in oči. Tudi pretirano pitje alkohola omejite. Prehranjuje se bolj zdravo in predvsem dan začnite z zdravim zajtrkom!
  • Postanite bolj "zeleni"! Kavo zamenjajte z zelenim čajem, ki dela čudeže tudi prosti staranju kože.
  • Krema z zaščitnim faktorjem naj postane vaša vsakdanja navada. Škodljivi sončni žarki dolgoročno naredijo toliko škode na vaši koži, da jo težko sploh kdaj odpravite. Zato uporabljate negovalno kozmetiko za obraz, ki vsebuje zaščitni faktor.
  • Ne sekirajte se! Stres je eden tistih dejavnikov, zaradi katerega je koža videti starejša, bolj utrujena in takšni ste videti tudi vi sami. Čim manj se obremenjujte z malenkostmi in uživajte življenje!

Vir: Eva, november 2008, Lepota - Preprosti koraki do lepše kože
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat