| 

Posel in moda

Dekolte na delovnem mestu

Dekolte na delovnem mestu

08.11.2008 ob 15:31

Oblačila na delovnem mestu so pomembna. Pomemben je celoten videz, vključno z vsemi detajli, od čevljev do nakita, pričeske, nohtov ... Kaj pa menite o globokih izrezih na prsih ženske obleke? Kako globoke izreze oziroma dekolteje si lahko privoščijo poslovne ženske na delovnem mestu? Kje so meje?

Z globokim dekoltejem do višjega službenega položaja
Na visokem službenem položaju se nemalokrat pojavi izzivalno oblečena ženska, ki je z globokim dekoltejem in mini krilom prepričala nadrejenega, da je "sposobna". Dejstvo je pač takšno, da je veliko šefov raje zaposlijo postavno žensko kot "sivo miško" z višjim nivojem znanja. Vendar ali si ženske res želite, da bi do višjega službenega položaja prišle zaradi globokega dekolteja? Ali bi raje videle, da bi nadrejenega prepričala vaša strokovnost in znanje?

Kar je preveč, je preveč
Na delovnih mestih se vedno bolj briše jasna ločnica med strogim poslovnim in sproščenim slogom. To pa ne pomeni, da je sprejemljivo, če se v službi ženske pojavijo v vrtoglavo visokih petah, prekratkem mini krilu in z dekoltejem, ki kar kriči po pozornosti. Če ste kljub temu pristašica bolj provokativnega sloga oblačenja, ste lahko zaradi tovrstnega oblačenja deležne neodobravanja marsikaterega sodelavca in sploh sodelavk.

Manj je več - več je manj
V poslovnem svetu sta v ospredju še vedno marljivost in angažiranost za dobro opravljeno delo. In pomanjkanje znanja vas kljub globokemu dekolteju ne bo dolgoročno pripeljalo do višjega službenega položaja in poslovnega ugleda. Dosežen uspeh s pomočjo globokega dekolteja je kratkoročne narave. Od zaposlenih se v podjetju pričakuje, da bodo v službo prihajali oblečeni spravo mero okusa. Diskretno zakrito oprsje in primerno oblačilo preusmeri tok misli sogovornika na vaš govor in njegov pogled na vaš obraz.

Izberite pravo mero
V poslovnem svetu veljajo dokaj stroga merila oblačenja, ki so v današnjem času sicer že malo bolj ohlapna, pa vendar nekatere smernice ostajajo nespremenjene skozi vsa leta. Kot so recimo: oblačila v temnejših barvah, zakrita ramena in prsi, krilo, ki sega čez kolena oziroma najmanj do kolen itd. Vendar to še ne pomeni, da morate biti videti kot "siva miška" v črnem puliju in dolgočasnem sivem kostimu. Bodite iznajdljive in si nadenite kostim posebnega, a kljub temu elegantno diskretnega kroja, pod njega oblecite srajčko z nekaj volančki, ki bo popestrila videz, in na njej odprite zgornji gumb ali dva. Okoli vratu si lahko nadenete diskreten kos nakita (nakit naj ne bo preveč cenen!).

Pomembno je znanje
Na službenem položaju bo zagotovo deležna večjega spoštovanja ženska, ki bo pokazala visoko mero znanja in ambicioznosti ter bo oprsje skrivala z elegantnimi oblačili. S kombinacijo zapeljivo poslovnega oblačenja in močne ambicije pa vam visok službeni položaj zagotovo ne uide iz rok.

Vir: Eva, november 2008, Na delovnem mestu - Kje so meje?

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat