| 

Poslovne priložnosti

Vprašanje: Mac ali Windows?

Vprašanje: Mac ali Windows?

19.07.2008 ob 10:09

Kupujete nov prenosnik, uporabljati pa želite programe kot so CorelDraw in Adobe Photoshop, poleg tega pa potrebujete brezžično internetno povezavo in delo s preglednicami v Excelu? Torej vas zanima naslednje: Ali je novi Macbook Pro podjetja Apple, najboljša izbira v tem cenovnem razredu? Ali je Applov operacijski sistem Leopard izboljšan, tudi kar se tiče grafike? Ali lahko prenašate podatke med domačim stacionarnim računalnikom, ki uporablja Windowse, in Mac-ovim prenosnikom, brez težav?
Strokovnjaki odgovarjajo: če se kakorkoli ukvarjate s fotografijo ali grafiko, je najboljša izbira še vedno Applov računalnik. Čeprav bo tudi PC z Okni zadovoljil vse vaše potrebe, bo Mac to storil veliko enostavneje in brez zapletov. Nov Applov operacijski sistem Leopard je izšel letos in z njim načeloma ni nobenih težav.
Glede prenosa podatkov pa takole: če uporabljate enake aplikacije tako na Mac-u, kot na PC-ju z maloženimi Windowsi, potem so vse datoteke popolnoma kompatibilne. Edina izjema naj bi bil programski paket Office 2007, ki ga Mac Office zaenkrat še ne prepozna. Rešitev je seveda shranjevanje datotek v starejšem formatu Office-a, pa bodo vsi prenosi potekali natanko tako gladko, kot med dvema Windows sistemoma.

Tina P.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 19 do 30 °C

Sreda
od 19 do 29 °C

Četrtek
od 20 do 30 °C

Petek
od 19 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat