| 

Posel in moda

Večno vprašanje: Mac ali Windows?

Večno vprašanje: Mac ali Windows?

Kupujete nov prenosnik, uporabljati pa želite programe kot so CorelDraw in Adobe Photoshop, poleg tega pa potrebujete brezžično internetno povezavo in delo s preglednicami v Excelu? Torej vas zanima naslednje: Ali je novi Macbook Pro podjetja Apple, najboljša izbira v tem cenovnem razredu? Ali bo nov Applov operacijski sistem Leopard izboljšan, tudi kar se tiče grafike? Ali lahko prenašate podatke med domačim stacionarnim računalnikom, ki uporablja Windowse, in Mac-ovim prenosnikom, brez težav?
Strokovnjaki odgovarjajo: če se kakorkoli ukvarjate s fotografijo ali grafiko, je najboljša izbira še vedno Applov računalnik. Čeprav bo tudi PC z Okni zadovoljil vse vaše potrebe, bo Mac to storil veliko enostavneje in brez zapletov. Nov Applov operacijski sistem Leopard bo izšel oktobra, vendar za razliko od Oken, vse nadgradnje pri zdajšnjem sistemu Mac OS X, načeloma potekajo brez težav, torej z nkupom ni potrebno odlašati.
 Glede prenosa podatkov pa takole: če uporabljate enake aplikacije tako na Mac-u, kot na PC-ju z maloženimi Windowsi, potem so vse datoteke popolnoma kompatibilne. Edina izjema naj bi bil programski paket Office 2007, ki ga Mac Office zaenkrat še ne prepozna. Rešitev je seveda shranjevanje datotek v starejšem formatu Office-a, pa bodo vsi prenosi potekali natanko tako gladko, kot med dvema Windows sistemoma.

Tina P.


sorodni članki