| 

Aktualno

Na Bledu nov center za inovativno učenje managementa

Na Bledu nov center za inovativno učenje managementa

29.10.2008 ob 14:18

IEDC - Poslovna šola Bled je v novi stavbi, ki ima 838 kvadratnih metrov površine, v zadnjih mesecih uredila nov center za inovativno učenje managerjev, za katerega ima šola skupaj z obstoječima dvema stavbama 3325 kvadratnih metrov prostora. "Center za inovativno učenje pomeni, da v njem na različne načine, zlasti pa s pomočjo umetnosti, pomagamo ljudem postati bolj razmišljujoči, odgovorni in ustvarjalni, saj umetnost navdihuje," je povedala predsednica IEDC Danica Purg.

Pojasnila je, da se v zadnjih letih iščejo vzporednice med znanostjo, umetnostjo in filozofijo, ki bi ljudi napeljale na to, da razmišljajo o odločitvah, preden jih sprejmejo, ter da postanejo odgovorni voditelji. Svet je namreč v veliki meri odvisen prav od tega, kakšne odločitve sprejemajo voditelji. Njihova uspešnost pa se ne sme več meriti le v velikosti zaslužka in dobička. Svet potrebuje boljše voditelje, take, ki med drugim razmišljajo tudi o ekologiji in zaposlenih.

Pri tem pa imajo osrednjo vlogo poslovne šole, ki so po besedah Purgove v svetovni krizi vendarle začele razmišljate, kakšne managerje morajo ustvarjati, da bodo drugače in bolje vodili svet. Blejska šola v tem kontekstu že dlje časa velja za eno najbolj inovativnih. Po tej 3,3 milijona evrov vredni investiciji v novo stavbo, ki so jo v večji meri financirala slovenska podjetja, imajo tako na šoli že nove cilje in zamisli. Postala naj bi bila še bolj internacionalna tako glede študentov kot financiranja.

"Že danes je IEDC - Poslovna šola Bled zelo pomembna ne le v Sloveniji ampak v celi regiji," je poudaril predsednik nadzornega sveta šole Erhard Busek, ki meni, da mora biti šola center odličnosti za srednjo, vzhodno in jugovzhodno Evropo. Osredotočena naj bi bila na uspešnost, konkurenco, sodelovanje in vero v prihodnost. "Za to pa potrebujemo vizijo in pragmatičnost," je o svoji viziji za šolo dodal Busek.

Novi center in njegovo največjo veliko predavalnico, ki sprejme 170 udeležencev, je 17.10.2008 krstil predsedniški forum, na katerem je profesor Bill Fischer spregovoril o novi generaciji inovacij. Opozoril je, da je stopnja inovativnosti šokantno nizka ter da je treba inovativnost povečati praktično v vsaki delovni organizaciji. "Za začetek je potrebno verjeti, da je naš talent najbolj neizkoriščen vir," je dejal Fischer, ki meni, da prava kriza današnja časa ni energijska ampak organizacijska. Ob tem je zbrane nagovoril tudi predsednik republike Danilo Türk, ki je poudaril, da je v času krize inovativnost še bolj potrebna kot kdajkoli prej. V pripravi na sedanje izzive pa bo blejska šola voditeljev v veliko pomoč.

Vir in informacije: STA, 17.10.2008, www.sta.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 14 do 21 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat