| 

Poslovne priložnosti

Kako pripraviti bučo za noč čarovnic?

Kako pripraviti bučo za noč čarovnic?

29.10.2008 ob 18:05

Nasveti za razrez buče

V nadaljevanju si preberite nekaj koristnih nasvetov, kako se lotiti razreza buče za noč čarovnic.

 

1. K pripravi sodi izbira "prave" buče. Izberite takšno, ki je čim bolj sveža, s čvrstim steblom in skorjo, brez udarnin in vdolbin ter s čim bolj plosko spodnjo stranjo, da se vam ne bo kotalila naokoli.

2. Iz buče izrežite pokrov - zgornji del buče s pecljem - najboljši so noži za guljenje zelenjave in sadja. Zarezo naredite pod kotom (in ne naravnost pod 90° kotom), tako da vam pokrov ne pade v notranjost buče, po tem ko ga boste namestili nazaj na vrh.

3. Iz buče odstranite pulpo. Za to lahko uporabite specialne klešče, priročna pa je tudi manjša zajemalka ali žlica za zajemanje sladoleda. Čelno steno buče (kamor boste vrezali "obraz") stanjšajte na debelino (max. 3 cm), da si boste olajšali delo z rezanjem lupine.

4. Ko ste pripravljeni na vrez svoje kreacije, si bučo položite v naročje, tako da vam ne bo uhajala iz rok. Ne režite v nagibu, rezi naj bodo čim bolj čisti, gladki in pod ostrim pravim kotom. Za ustvarjanje čim bolj kreativnih in grotesknih izrazov na obrazu buče, lahko za rezanje uporabite tudi manjše žagice z različno nazobčanimi nožnimi listi.

5. Izrazu buče lahko dodate tudi jezik v ustih, ki ga izdelate iz izrezanih delov bučne lupine.

6. Bučo ohranjajte svežo. Rezane robove poškropite z naftnim želejem (petrolatum), ki bo preprečil izparevanje vlage iz buče. Če bo buča kljub temu že po nekaj dneh izgubila svojo svežino in bo postala vsa nagubana, jo za 8 ur s čelno stranjo (z obrazom) navzdol položite v kopel iz hladne vode.

7. Če želite imeti bučo pokrito s pokrovom, medtem ko bo v buči gorela sveča, morate buči narediti dimnik. In sicer: najprej prižgite svečo v buči, bučo pokrite s pokrovom in jo tako pustite za nekaj minut ter opazujte, na katerem mestu bo buča najbolj počrnela - kje jo bo najbolj ožgalo. Na tistem mestu izrežite luknjo, ki bo služila kot dimnik.

8. Notranjo stran (mehko stran) pokrova na rahlo potresite s cimetom. Ko boste prižgali svečo in bo vročina zajela cimet, bo vaša bučo oddajala prijeten vonj.

Povzeto po www.delish.com - Pumpkin Carving Tips, Want to be a master carver? Here's how, By Liz Borod

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat