| 

Poslovne priložnosti

Dobljeni boj za radijske poslušalce

Dobljeni boj za radijske poslušalce

31.08.2007 ob 12:28

Spet ponedeljek! Ponedeljkovo jutranje bujenje bi morali prepovedati z zakonom! Vstajanje ob ponedeljkih je zame najtežje opravilo celega tedna, pa čeprav me v službi čakajo pomembni poslovni sestanki, ki morda obetajo sklenitev dobrega posla za podjetje, v kolikor bomo uspešno predstavili našo idejo in projekt!

A tudi teža takšne odgovornosti ne pretehta tehtnice v primerjavi s "težo" ponedeljkovega vstajanja! Končno se le "privlečem" do kopalnice, se oblečem, na hitro skuham in v stoje popijem kavo, v naslednjem trenutku že sedim v avtu, še napol v snu, in se vozim proti pisarni. Prižgem radio in kot vedno, ne vem kaj bi poslušala. Glasbo s CD-ja ali eno izmed številnih radijskih postaj!? Odločim se za radijsko postajo. Katero pa!? Običajno poslušam raje glasbo kot novice (preveč šokov v ponedeljek zjutraj ne bi prenesla) in neskončno število reklam, raznih nagradnih iger, ki jih ponujajo domala že na vseh komercialnih radijskih postajah. Zato se sprehajam levo in desno po gumbih za izbiro postaje in iščem dober "komad". Takoj, ko zaslišim govorjenje, preklopim na drugo postajo in spet iščem dobro glasbo. Istočasno se ves čas sprašujem, na kakšen način radijske postaje pridobivajo svoje poslušale. Kako jih prepričajo, da poslušajo le njihov radijski program!? Z izbiro glasbe, simpatičnimi voditelji, z reklamnimi oglasi (težko verjamem), novice so povsod enako tragične, vreme itak bo, na cestah gneča in zastoji - nič novega!?

Ko že skoraj obupam, ker pač to jutro nisem ujela nobenega dobrega "komada", me pritegne vsebina nagradne igre na eni izmed komercialnih radijskih postaj. In sicer vabijo svoje poslušalce, da pošljejo sicer že plačane račune za nakup šolskih knjig in ostalih potrebščin, in se na ta način pridružijo ostalim kandidatom v nagradni igri, katere glavna nagrada je vračilo plačanega zneska z računa. Super ideja! Socialno atraktivna, časovno aktualna in pohvale vredna reklamna poteza! Šola se pričenja naslednji (še en) ponedeljek. Šolske knjige, zvezki in vsi ostali šolski dodatki danes starše šoloobveznih otrok stanejo celo premoženje! Problem je še večji, če je v družini več šoloobveznih otrok! Zato je vsaka takšna vzpodbuda in pomoč več kot dobrodošla za mlade družine, ki se že itak utapljajo v poplavi nujnih življenjskih stroškov! Reklamna poteza je lahko za vzgled in nedvomno pritegne poslušalce, mogoče samo za trenutno obdobje, zaradi pričetka šole in velikih finančnih izdatkov v teh dneh, pa vseeno pozdravljam takšno (reklamno) akcijo in si želim, da bi jih bilo na to temo še več!

Urška Č.

sorodni članki

Četrtek
od 3 do 13 °C

Petek
od 3 do 13 °C

Sobota
od 2 do 14 °C

Nedelja
od 7 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat