| 

Aktualno

Začetek tekmovanja za najboljše slovensko start-up podjetje

Začetek tekmovanja za najboljše slovensko start-up podjetje

29.10.2008 ob 08:18

Tovarna podjemov skupaj z Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije ter drugimi partnerji je uradno začelo slovensko tekmovanje začetniških, t.i. start-up podjetij. Kot je v Ljubljani poudaril vodja tekmovanja Matej Rus, bodo iskali najboljša novoustanovljena slovenska podjetja z inovativnimi idejami in globalnim tržnim potencialom.

Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani ob predstavitvi tekmovanja poudaril direktor direktorata za podjetništvo in konkurenčnost na gospodarskem ministrstvu Miran Pleterski, je spodbujanje podjetništva zaradi priložnosti pomembno. "S projektom želimo prispevati k dvigu podjetniške aktivnosti v Sloveniji in promociji pomena inovativnega podjetništva v slovenski družbi nasploh," je še povedal.

Obenem pa je izpostavil politiko ministrstva za gospodarstvo za področje malih in srednjih podjetij predvsem v smeri izboljšanja podjetniškega okolja. "Ta politika je opredeljena v okviru Programa ukrepov za spodbujanje podjetništva in konkurenčnosti 2007 - 2013. Program temelji na štirih osnovnih stebrih, in sicer spodbujanje podjetništva in podjetništvu prijaznega okolja, znanje za gospodarstvo, razvoj in inovacije v gospodarstvu, spodbujanje malih in srednje velikih podjetij z lastniškimi in dolžniškimi viri," je še pojasnil Pleterski.

Matej Rus je prepričan, da vedno več podjetnikov izkorišča dobre poslovne priložnosti. "Naš cilj je promovirati najboljše, ter jih skozi delavnice in šole strokovno podpreti ter nenazadnje nagraditi," dodaja Rus.

Start-up podjetja se lahko do 20. februarja prijavijo na tekmovanje, in sicer s svojim poslovnim načrtom, ki ga lahko izdelajo s pomočjo brezplačnega orodja za poslovno načrtovanje Tovarne podjemov. Zmagovalno podjetje prejme 10.000 evrov nagrade ter podjetniško usposabljanje CEED Top Class.

V okviru letošnjega tekmovanja bo podjetje Najdi.si (na natečaju Najdi.si kapital) najbolje uvrščenemu spletnemu start-up podjetju podelilo posebno nagrado v obliki spletnega oglaševanja v vrednosti 10.000 evrov.

V okviru konference Podim bodo 25. marca 2009 razglasili, katero podjetje si bo s pomočjo najboljšega poslovnega načrta in prepričljive osebne predstavitve pred strokovno komisijo prislužilo naslov Start-up leta 2009.

Vir in informacije: STA, 14.10.2008, www.sta.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od -2 do 1 °C

Torek
od -3 do 4 °C

Sreda
od -5 do 2 °C

Četrtek
od -4 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat