| 

Aktualno

SEAT Altea Freetrack kraljuje v gorah

SEAT Altea Freetrack kraljuje v gorah

24.10.2008 ob 14:47

Pretekli konec tedna sta Tirolec Gerhard Plattner in Avstrijec Franz Doppler s SEAT Alteo Freetrack v samo 22 urah prevozila 953 kilometrov in pri tem prečkala kar 29 gorskih prelazov v Italiji, Avstriji in Švici, kar je nedvomno fantastičen dosežek. To je bil izziv, v katerem je model znamke SEAT na strmi in vijugasti poti v celoti razkril svoje odlične vozne zmogljivosti.

V zahtevni preizkušnji so udeleženci v 24 urah morali prečkati 24 gorskih prelazov. Gerhard Plattner in Franz Doppler sta že takoj po startu v Cortini d’Ampezzo (Italija) pobliže spoznala izjemne zmogljivosti Altee Freetrack 2.0 TDI (103 kW/140 KM) s štirikolesnim pogonom. Hidromehanska povezava in krmilnik sklopke haldex sta ves čas zagotavljala veliko vlečno silo, s katero sta Plattner in Doppler brez težav premagovala vsakovrstne zahtevne terene.

Voznika je navdušila ideja, da bi preizkušnjo naredila še nekoliko zahtevnejšo – in to sta tudi storila. 22 ur kasneje sta že prevozila celotno razdaljo, pri tem pa sta prečkala kar 29 gorskih prelazov.

Po zaključku sta Plattner in Doppler dejala, da je bila „SEAT Altea Freetrack idealno vozilo za to preizkušnjo. Vozila sva po vseh vrstah površin, vključno s kratkim zasneženim odsekom, in vozilo se je odzivalo enkratno. Eno od velikih presenečenj je bila poraba goriva, ki je znašala le 7,1 l/100 km, čeprav sva ves čas vozila po vijugastih cestah, ki so vodile strmo navzgor ali navzdol.“

Altea Freetrack 2.0 TDI (103 kW/140 KM) s štirikolesnim pogonom je visokozmogljivi model španskega proizvajalca, ki ga odlikujejo odlične terenske lastnosti. Motor 2.0 TDI s 103 kW/140 KM je na voljo tudi s pogonom na sprednji kolesi, v ponudbi pa sta tudi bencinski motor 2.0 TSI s 147 kW/200 KM, ter dizelski motor 2.0 TDI s 125 kW/170 KM.
 

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat