| 

Posel in moda

Novi Golf – zanesljivo varna izbira

Novi Golf – zanesljivo varna izbira

28.10.2008 ob 10:18

Pet zvezdic: Euro NCAP potrjuje varnost na najvišji ravni

Neodvisna organizacija Euro NCAP je sedaj temeljito preizkusila tudi novi Golf, ki je s petimi zvezdicami dosegel najboljši rezultat med neposrednimi tekmeci.

Golf z več kot 26 milijoni prodanih vozil ni brez razloga eden najuspešnejših avtomobilov na svetu: njegova kakovost in raznolikost ponudbe sta postali že legendarni in ga že več kot 30 let zaznamujeta kot zanesljivo in varno izbiro. Z dovršenostjo v vsakem detajlu sedaj tudi šesta generacija postavlja nova, višja merila za celotni razred in se tako predstavlja kot najboljši Golf vseh časov. To je avto z veliko začetnico, ki je bolj kot katerokoli drugo vozilo sinonim za svetovno znamko Volkswagen. Sedaj so izjemni položaj Golfa potrdila tudi najnovejša poskusna trčenja Euro NCAP: prejel je kar 36 od skupno 37 možnih točk in si za varnost potnikov prislužil pet zvezdic. Za varnost otrok je prejel štiri zvezdice in najvišje možno število točk pri biomehanskih vrednostih. Tri zvezdice za varnost pešcev je nemški ADAC komentiral z besedami, da se novi Golf „na trgu uvršča med avtomobile z najboljšo zaščito pešcev“.

Novi Golf ima že serijsko izjemno bogato varnostno opremo: dodatno izboljšano varnostno karoserijo, sedem zračnih blazin, vključno z voznikovo zračno blazino za kolena, in inovativna vzglavnika za voznika in sovoznika. Kot dodatna oprema sta na voljo tudi zadnji stranski zračni blazini. Poleg tega je novi Golf prvi Volkswagnov model, ki je lahko opremljen z opcijsko opozorilno lučko za nepripete varnostne pasove zadaj. Serijski ESP z zavorno asistenco dodatno zvišuje raven varnosti med vožnjo. Poleg tega je Volkswagen z Golfom uvedel nove senzorje za zaznavanje trčenja. Za razvoj teh tako imenovanih senzorjev naletnega zvoka je maja 2008 prejel bavarsko nagrado za inovativnost.
 

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Sreč | 28.10.2008 ob 10:41
Sej so ga same vreče.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat