| 

Aktualno

Pet nasvetov za službeno potovanje

Pet nasvetov za službeno potovanje

26.10.2008 ob 16:00

Statistike kažejo, da Američani na leto naredijo več kot 405 milijonov daljših poslovnih potovanj, raziskovalci pa ugotavljajo, da ljudje povsod po svetu radi potujejo, če se jim ponudi priložnost v okviru njihove službe.

Strokovnjaki so zbrali nasvete ljudi, ki jim tovrstna potovanja predstavljajo vsakodnevno nujo. Učite se iz njihovih izkušenj, da ne boste delali lastnih napak. V tujini se vam namreč lahko pripeti marsikaj, kar bi lahko meče slabo luč tudi na vašo zaposlitev. Predvsem pa. pazite tudi na oblačila. Še vedno ste predstavnik svojega podjetja, zato bodite urejeni tudi na letališču.

1. Ne zaupajte sekretarjem oziroma osebam, ki so poskrbeli za vaše rezervacije. Raje jih dvakrat preverite še sami. Ni hujšega, kot če zamudite letalo zaradi napačno navedenih ur, če so vam hotel rezervirali 100 kilometrov od središča dogajanja ali vas pozabili registrirati za vstop na kongres.

2. Fotokopirajte si vsa vabila in potrditve rezervacij. Če vas bo kak receptor poskušal prepričati, da je cena sobe višja kot ob rezervaciji, mu boste samo pokazali fotokopijo. Nič ne prepustite naključju.

3. Čeprav ste si zadeve uredili že dosti pred potovanjem, še enkrat premislite, če je vaš načrt optimalen. Morda boste sedaj ugotovili, da bi lahko avtomobil najeli že prej, da ne bi izgubljali časa, morda si lahko priskrbite hotel, ki bo bližje kongresnemu centru in podobno. Če je do potovanja še dovolj časa, naj vam ne bo nerodno ali odveč spremeniti načrta. Za vas gre, zato si poskušajte urediti kar najbolj učinkovito in udobno potovanje.

4. Ne smete se zmesti. Ena napaka bo vodila do naslednje in začela se bo verižna reakcija. Če ne potujete velikokrat, verjetno niste vešči vseh postopkov. Morda se boste postavili v napačno vrsto, morda ne bodo našli vašega imena na seznamu povabljenih ali kaj podobnega. Vse poskušajte urediti na miren in dostojen način. Ne nazadnje ste na službenem potovanju predstavnik svojega podjetja, zato si ne dovolite osebnih izpadov.

5. Tudi službeno potovanje si lahko naredite prijetno. Na letališče pridite dovolj časa pred letom. Tako boste lahko na prijavi za let zaprosili za sedeže ob oknu ali zasilnem izhodu, kjer boste imeli dober razgled in več prostora za noge. Ko boste že na cilju, pa poskušajte čim več iztržiti tudi zase. Bodite komunikativni, predstavite se tudi konkurenci in delite svoje vizitke. Nikoli ne veste, kdaj vam bo kak kontakt prišel prav.

Vir: Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat