| 

Poslovne priložnosti

Kitajski BMW X5

Kitajski BMW X5

08.06.2008 ob 11:30

Kitajskih proizvajalcev nič ne ustavi. Po tem, ko so nas pripravili do tega, da nas nakup kvalitetnih športnih čevljev spravi v večno dilemo ali smo kupili vrhunski športni rekvizit ali pa imajo naše nove superge še največ skupnega z reciklirano vrečko in avtomobilsko pnevmatiko, so s svojimi super inovativnimi prijemi vstopili še na avtomobilski trg.
Kitajska avtomobilska družba Shuanghuan Motors je že v preteklosti opozorila nase z modelom malega mestnega avtomobila, ki se je razlikoval od originalnega Smarta le po vrsti pogona in znački na pokrovu motorja. Proizvodnjo in prodajo je sodno ustavil lastnik Smarta , ki se je v tistem času še imenoval Daimler Chrysler. Kitajci so izvedli nekaj kirurških rezov na malem avtomobilčku in proizvodnja že poteka, kmalu pa naj bi ga srečali na evropskih cestah.
S podobnimi težavami se je srečala tudi Honda, ko je Shuanghuan Motors predstavil nov model z imenom S-RV, ki je vsaj kar se tiče zunanjosti popolna kopija Hondine CR-V. Honda je tožila Shuanghuan Motors in tožbo težko 12 mio $ tudi dobila, proizvodnja S-RV-ja pa se nemoteno nadaljuje.
Zadnji veliki met Shuanghuan Motorsa pa je model SCEO, ki v številnih detajlih izdaja svoje ustvarjalce, da so se zgledovali po BMW X5. Kitajci znova dokazujejo, da jih je v hlačah kar precej. Model pa je viden tudi že na naših cestah!

Dejan V.

Vir in Foto: http://www.hbshauto.com/
Shuanghuan Motors SCEOsorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat