| 

Aktualno

Kako lahko privarčujemo tudi na potovanju?

Kako lahko privarčujemo tudi na potovanju?

20.10.2008 ob 19:28

Potovanja, pa naj bodo iz osebnih ali poslovnih razlogov, ponavadi predstavljajo velik strošek. Ko gre za počitnice, si običajno "damo duška" in ne gledamo dosti na izdatke. Ko pa so potovanja bolj "nujne" narave, na primer poslovni sestanki ali družinske obveznosti (obiski sorodnikov, poroke ipd.), si želimo porabiti čim manj svojega denarja. Zato vam v nadaljevanju ponujamo nekaj preprostih nasvetov, kako lahko na takšnih potovanjih nekaj denarja tudi privarčujete.

 
Potujte ob praznikih
Najugodnejše ponudbe potovalnih agencij so nedvomno v terminih okoli večjih praznikov, na primer pred božičnimi prazniki, velikonočnimi prazniki in drugimi. Zato ugodno ponudbo izkoristite tudi za svoje potovanje.
 
Izberite ugodnejšega ponudnika
Bodisi potovalno agencijo, ki ponuja ugodnejše pakete, bodisi cenovno ugodnega letalskega prevoznika, v kolikor le-ta leti v vašo smer. Kot dodaten nasvet: preverite pa le njegove reference, kredibilnost, strokovnost in zanesljivost.
 
S seboj vzemite čim manj prtljage
Enako velja, če potujete z osebnim avtom ali če potujete z letalom. Poln avto ljudi in ogromno prtljage, bo za vašega jeklenega konjička pomenilo tudi večjo porabo goriva. Medtem ko že večina letalskih prevoznikov za prekomerno kilažo vaših kovčkov zaračunajo dodatno plačilo za vsak kilogram teže.
 
Potovanje rezervirajte ob "pravem času"
Ko za prihodnje dni ali tedne planirate potovanje večkrat preverite ponudbo potovalne agencije, za katero ste se (ali se še boste odločili). Dandanes namreč potovalne agencije na svojih spletnih straneh ponujajo on-line dnevne ugodne ponudbe, katere se splača izkoristiti.
 
Bodite pozorni na spremembe ali odpovedi letov, potovanj
Dogodi se lahko, da potovalne agencije ali letalski prevozniki zaradi različnih razlogov (slabo vreme, nevarne razmere na cilju vašega potovanja itd.) spremenijo ali celo odpovejo svoj aranžma. Zato bodite pozorni na njihove splošne pogoje poslovanja, v primerih takšnih sprememb oziroma odpovedi. Morda lahko razmislite o nakupu prenosljive letalske vozovnice - brez točno določenega datuma, zavarujete vozovnico ali celoten aranžma za riziko odpovedi potovanja in podobno.
 
Za namen potovanja v tujino sklenite zavarovanje
Tako osebno zdravstveno zavarovanje, kot tudi - že omenjeno - zavarovanje za riziko odpovedi potovanja, zavarujte avto, ki ste ga najeli na potovanju itd. Preverite pa tudi pogoje uporabe svojih kreditnih kartic, s katerimi ste plačali storitev potovanja, saj velikokrat le-te že krijejo precejšen delež zavarovanj v primeru plačila z njimi.
 
Izkoristite raznovrstne ponudbe letalskih prevoznikov
Nekatere letalske družbe za svoje stalne potnike ponujajo razno razne ugodne ponudbe letov. Zato preverite pri svojem lokalnem ali najbližjem letalskem prevozniku, če ponuja kakšno izmed za vas sprejemljivih ponudb in se včlanite v njihov klub stalnih uporabnikov storitev.
 
Povzeto po www.forbes.com - How To Save On Holiday Travel, by Francesca Levy

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat