| 

Poslovne priložnosti

 Facebook za poslovno rabo?

Facebook za poslovno rabo?

16.10.2008 ob 09:05

Facebook je letos postal najbolj priljubljena družbena mreža na svetu. Koristnih možnosti poslovne rabe je kar nekaj, njihova uporaba pa je enostavna ter (v večini primerov) brezplačna.

Prvi način je predstavitev podjetja oziroma dejavnosti. V Facebook lahko vpišete vaše podjetje in o njem napišete nekaj predstavitvenih stavkov. Dodate lahko povezavo na stran, do RSS novic ter dogodkov ali predavanj, ki jih organizirate. Povezavo do podjetja lahko nato posredujete svojim prijateljem, ti pa potem svojim prijateljem...

Drugi je širjenje kroga prijateljev. S pomočjo Facebooka lahko obudite stara prijateljstva, sklenete nova, prek prijateljev lahko pridete do oseb, ki vam lahko pomagajo pri poslu. Veze in poznanstva so zelo pomembna, še posebej v majhni državi.

Ustanovite lahko tudi skupino, ki je povezana z dejavnostjo vašega podjetja oziroma organizacije. V tej skupini se lahko zbirajo tisti, ki jih tematika zanima, vi pa lahko to izkoristite za promocijo vaše dejavnosti. Seveda boste morali najti način, kako ljudi privabiti v skupino.

Facebook lahko uporabite tudi za ciljano oglaševanje. Osebe, ki so registrirane namreč vpišejo mnogo podatkov o sebi. In te podatke je mogoče uporabiti za oglaševanje v točno določeni ciljni publiki. Storitev je plačljiva.

Družbena mreža je tudi odličen način za iskanje novih kadrov. Na njej lahko svoje bodoče zaposlene bolje spoznate, lahko se pozanimate o njihovih interesih, preteklih delovnih izkušnjah in podobnem.

Z nekaj programerske žilice lahko ustvarite svojo Facebook aplikacijo. Nanaša naj se na dejavnost vašega podjetja. Če bo zanimiva in privlačna, lahko prinese odlično brezplačno promocijo vašega podjetja. Trenutno je na Facebooku okoli 30.000 aplikacij.

O rezultatih promocijskih akcij je težko govoriti. Nekateri so do omenjene družabne mreže skeptični. Menijo, da je njen prvotni namen zabava, zaradi česar naj bi imela omejeno uporabno vrednost.

Vir: RiS; Mavsar, Mitja. ABC poslovne rabe Facebooka. Monitor, oktober 2008.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 17 °C

Sreda
od 9 do 18 °C

Četrtek
od 7 do 21 °C

Petek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat