| 

Posel in moda

Sprostitev najdete v vodi

Sprostitev najdete v vodi

15.10.2008 ob 21:20

Voda je pred mnogimi tisoč leti ustvarila življenje. Predstavlja vir energije, ki živi in diha, nenehno spreminja obliko in se nikoli ne ponavlja. Kot glavni simbol nezavednega pomeni življenjsko tekočino, ki oplaja, očiščuje, obnavlja in spodbuja ustvarjalnost. Poznavalci feng shuja z elementom vode vnesejo v prostor svežo energijo, ki ugodno vpliva na naše psiho-fizično počutje, medsebojne odnose in finančni uspeh.

Vodni okrasi in motivi
Voda je usmerjena v svojo notranjost, temu ustrezna pa je tudi njena značilna barva, ki ni modra, temveč črna. Pripadajo ji valovite, ukrivljene in vse druge nepravilne oblike, saj voda vse povezuje in obvladuje. Zastajanje energije v prostoru lahko preprečimo z vodo, ki s svojim žuborenjem prekriva neželene šume in nas pomirja ali pa jo obogatimo s sliko, fotografijo, posteljnino, zavesami ali drugimi vodnimi okrasi in motivi. Pomembno je le, da so v neparnem številu.
Sobne fontane
Na skladno življenje v prostoru najbolj dobrodejno deluje sobna fontana, ki v sebi uravnoteženo združuje vseh pet elementov. Voda vlaži ozračje in daje občutek svežine, keramična posoda, iz katere je fontana izdelana, predstavlja element zemlje, marmor ali kristal jo dopolnjujeta z elementom kovine, z razsvetljavo dodamo ogenj, z rastlinami pa še les.
Sobna fontana s svojim zvokom vnaša mir in oživi energijo prostora, v katerem se nahaja. Vzhodno ali jugovzhodno od središča stanovanja ali sobe, oplemeniti območje dela, blagostanja in finančnega uspeha, ter ugodno vpliva na družinske odnose in zdravje ljudi. Če je sestavljena samo iz kamenja in vode, vzbuja jasen princip jina in janga.
Akvarij
Akvarij je klasično »zdravilo« in priljubljen pripomoček feng shuja, ki z ribicami, rastlinami in vodnimi mehurčki predstavlja mikrosliko oceana. Zlate in rdeče ribice so simbol obilja in blagostanja, formula za srečo pa pravi, da je potrebno zanjo imeti osem rdečih in zlatih, ter eno črno. Črna ribica ima posebno nalogo, saj potegne nase negativno energijo, nesrečo pa odbija.
Pravi akvarij je tisti, ki vsebuje pet elementov, takšen pa terja stalno skrb, saj mora biti voda v njem vedno čista, bistra in sveža. Namestimo ga vzhodno ali jugovzhodno od središča doma, da povežemo energijo z območjem dela in blagostanja.
Posoda z vodo
Če si sobne fontane ali akvarija ne moremo privoščiti, ali ju nočemo imeti, lahko element vode vnesemo v prostor tudi na bolj preprosti način. Stekleno skledo ali modro keramično posodo napolnimo z vodo, vanjo vržemo nekaj drobiža, in jo postavimo v vzhodni ali jugovzhodni del doma. Paziti pa moramo, da vodo v posodi dnevno menjavamo.
Školjke
Školjka nastane v vodi, zato je z njo tesno povezana. Predstavlja moč morja in lune, in ker s svojo obliko spominja na ženski spolni organ, vzpostavlja žensko energijo. Zato je ta simbol simbol sreče in napredka soroden simboliki plodnosti. Tudi Afrodita in Venera, boginji ljubezni, sta nastali iz školjke.
Školjko postavimo v jugovzhodni del prostora, zraven vode, kjer bo vplivala na povezovanje ženske z njeno naravo in obogatila območje plodnosti.

Delfini
V preteklosti so ljudje delfine častili in spoštovali, saj so verjeli, da so te svete živali glasniki med Zemljo in nebom. Delfini so zelo občutljivi. Če kateri zboli, ostali zanj skrbijo in mu prinašajo hrano. Motiv delfina tako ostaja večni simbol univerzalne ljubezni, pa tudi veselja, harmonije, miru in modrosti.
Če ga postavimo vzhodno od središča doma, ojačamo družinske vezi, obogatimo območje veselja, otrok, prijateljstva in medsebojne pomoči. Dva delfina na jugovzhodu prostora aktivirata energijo ljubezni.

Nasvet
Čeprav element vode pomeni enega izmed ključnih rešitev feng shuja, moramo biti pri njegovem vnašanju v prostor zelo previdni. Sobne fontane ali akvarija nikoli ne postavimo v spalnico ali na sredino prostora, pa tudi drugi vodni motivi nam lahko bolj škodujejo, kot koristijo, če niso na pravem mestu. Zato se je pred vsako tovrstno odločitvijo dobro posvetovati s strokovnjakom, ki si bo prostor najprej ogledal in pravilno usmeril tok energije.

vir:sepet-sanj.com, avtor:Regina

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat