| 

Posel in moda

Prednosti spletne trgovine

Prednosti spletne trgovine

18.10.2008 ob 10:48

Se še kar ne morete navaditi kupovanja s pomočjo spleta? Ne zaupate v takšno nakupovanje? Ali imate preprosto rajši ogledovanje izdelkov v živo? Morda pa vas bodo prednosti spletne trgovine, ki jih opisujemo v nadaljevanju, prepričale v nasprotno.

Prednosti spletne trgovine torej so:

Udobje
Omogoča nakupovanje iz naslonjača, v intimi domače dnevne sobe. Ne samo izbiro, tudi pomerjanje lahko opravite kar doma, sami, v krogu družine ali najožjih prijateljev. Za veliko uporabnikov je pomirjanje v trgovini stresno. Če kupujemo po spletu, pa naročeni izdelke dobimo po pošti na dom. Če nam ne ustrezajo jih lahko vrnemo in dobimo kupnino povrnjeno.

Non-stop
Spletna trgovina je odprta vse dni v tednu, 24 ur na dan. Ko časa primanjkuje, je to zelo pomembno. Omogoča celo nakupovanje med delovnim časom, vsaj tako - na žalost delodajalcev - kažejo statistike.

Hitrost
Spletne trgovine praviloma dovoljujejo hitro iskanje po številnih parametrih. Če recimo iščete rdeč pulover, katerega cena ni večja od 50 €, ga boste hitro dobili na zaslon na ogled. In predvsem - nikoli ne boste čakali v vrsti pred blagajno.

Preglednost
Trgovci se zelo trudijo, da nam izdelke čim bolj nazorno opišejo in predstavijo s kakovostnimi fotografijami. Ko kupujete na internetu, si ponudbo temeljiteje in hitreje ogledate kot v pravi trgovini, kjer našo pozornost prestrezajo številne motnje iz okolja. Ceno lahko primerjamo tudi z drugimi ponudniki.

Ni vsiljivih prodajalcev
To ustreza predvsem samozavestnim posameznikom, ki se najbolj zanašajo na lastno presojo in ne marajo prilizovanja prodajalcev. Računalnik si zapomni naš priljubljeni slog in nam na podlagi tega, kaj si ogledujemo in kaj kupujemo, že sam predlaga izdelke, ki nas utegnejo zanimati. Take postrežbe ne boste deležni v nobeni drugi prodajalni.

Možnost načrtovanja nakupa
Fotografije izdelkov lahko postavimo v spletno košarico in jih tam pustimo čez noč. Velikokrat kupimo impulzivno in potem se nam izdelek valja po omari, uporabimo pa ga nikoli.

Knjiga želja
Zelo diskretno lahko svojemu partnerju ali prijateljem povemo, kaj nam je všeč in kaj si želimo za darilo. Pravzaprav si lahko izdelek rezerviramo in počakamo, da nam ga partner kupi, trgovina pa nato dostavi k nam domov.

Vir: Ona, št. 41, 14.oktober 2008 - Spletna trgovina, Moda na klik

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat