| 

Posel in moda

Kaj vam jemlje energijo?

Kaj vam jemlje energijo?

10.10.2008 ob 13:55

Delovna vnema vam je padla na 0%. In tudi doma ste čisto brez moči in volje, da bi kaj postorili. Skratka ste popolnoma brez energije? Glede na to, da gre za splošno slabše počutje, so vzroki verjetno nekje v vašem organizmu in ne toliko v vaši okolici, v kateri se nahajate. Zato poskušajte iz naslednji naštetih možnih razlogov, ugotoviti, kdo so "krivci" za vašo utrujenost.

Pomanjkanje železa. Pri svojem zdravniku preverite, kakšna je raven železa v krvi. K pomanjkanju železa so bolj nagnjene ženske kot moški, predvsem pa vegeterijanci in zelo aktivni ljudje.

Alergije. Morda imate alergijo, za katero niti ne veste. Kemične snovi, ki se sproščajo med alergično reakciji, lahko ustvarijo občutek utrujenosti.

Nizek krvni sladkor. Začnite dan z zajtrkom, sicer se bo vaš energijski nivo drastično znižal.

Zdravila. Nekaj zdravil lahko vpliva na stopnjo energije. Če sumite, da je krivec vaše utrujenosti zdravilo, se o jemanju posvetujte s svojim zdravnikom.

Premalo kakovostnega spanca. Kakovost spanca je ravno tako pomembna kot njegova dolžina. Da bo vaš spanec res sproščujoč, priporočamo polurno aerobno dejavnost v popoldanskem času.

Depresija. Že nizka raven serotonina lahko povzroča rahlo obliko depresije. Redna telesna dejavnost dvigne raven te snovi in tako precej učinkovito prispeva svoj delež k večji ravni energije.

Vir: Gloss ekspress, št. 30, oktober 2008

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat