| 

Moja pisarna

Prijazna pisarna

Prijazna pisarna

10.10.2008 ob 12:58

Se na delavnem mestu - to je v svoji pisarni - kar naenkrat ne počutite več dobro? Morda pa je za vaše nelagodje "kriv" prostor, v katerem delate!? Zato svetujemo, da naredite svojo pisarno bolj prijetno in do zdravja bolj prijazno, zagotovo se boste počutili občutno bolje. Svetujemo vam tri preproste ukrepe oziroma spremembe, ki bodo že same po sebi izboljšale vaše počutje.

1. Izboljšate zrak. Pisarno redno zračite, še posebej ob ponedeljkih, saj se med vikendom zrak v zaprtih pisarnah ne premika. Kupite ionizator (takšna naložba bo zlasti koristila tistim, ki imajo v sobi fotokopirni stroj), ki bo odstranil prašne delce in umazanijo v zraku, vlažilec pa bo navlažil in osvežil suh zrak.

2. Ustvarite si svojo oazo miru. Na vidno mesto namestite fotografije, ki vas pomirjajo - svojih otrok, partnerjev, krajev in ljudi, ki jih imate radi. Z lepo fotografijo ozaljšajte tudi računalniško omizje. Ko ste vznemirjeni, poglejte fotografijo, kar preizkušeno sprošča.

3. Ozelenite okolje. Raziskave kažejo, da so delavci, ki jim pisarne krasijo rastline, srečnejši kot tisti brez nje. Zelena barva med drugim pomirja tudi oči.

Vir: Gloss ekspress, št. 30, oktober 2008

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat