| 

Aktualno

Podelili priznanja za kakovost in uspešnost v turizmu in gostinstvu

Podelili priznanja za kakovost in uspešnost v turizmu in gostinstvu

08.10.2008 ob 09:10

V okviru včerajšnjega uradnega odprtja 55. GTZ Slovenije je Turistično gostinska zbornica obeležila 100-letnico organiziranega delovanja gostinstva in turizma na Slovenskem. Ob tej priložnosti so že desetič podelili priznanja za kakovost in uspešnost posameznikom in organizacijam za vidne uspešne turistične in gostinske dejavnosti.

V organizaciji Turistično gostinske zbornice pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, Slovenske turistične organizacije, Turistične zveze Slovenije in družbe Terme 3000, d.o.o., med 7. in 9. oktobrom v Termah 3000 v Moravskih Toplicah poteka jubilejni 55. Gostinsko-turistični zbor (GTZ), ki je največji strokovno-družabni dogodek v Sloveniji.

V okviru včerajšnjega svečanega odprtja 55. GTZ Slovenije, ki sovpada s 100-letnico organiziranega delovanja gostinstva in turizma na Slovenskem, so udeležence nagovorili Franc Cipot, župan občine Moravske Toplice, mag. Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS, mag. Andrej Šprajc, predsednik organizacijskega odbora 55. GTZ in direktor dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava, mag. Marjan Hribar, direktor direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo RS, mag. Dimitrij Piciga, direktor Slovenske turistične organizacije, Štefan Pavlinjek, upravnega odbora OZS, Mate Matjaž, predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS, Dominik Černjak, predsednik TZS, in Danilo Daneu, predsednik TGZ.

Turistično gostinska zbornica je že desetič podelila priznanja za kakovost in uspešnost posameznikom in organizacijam za vidne uspešne turistične in gostinske dejavnosti. Slednja so podelili predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič, mag. Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS in Danilo Daneu, predsednik TGZ.

Med osemnajstimi prejemniki priznanj so Peter Štefin, vodja prodaje v družbi Turizem Kras d.d., Zlatka Galinec, vodja kampa Adria Ankaran, Neda Guzelj, direktorica mestnega turizma v družbi Terme Maribor d.d., Tatjana Juriševič, direktorica Incoming in centralne komerciale v družbi Kompas d.d., Janko Štebej, direktor Avstral-Azija d.o.o., Danilo Čurman, vodja kuhinje v družbi Terme 3000 d.o.o., Aleksander Kovač, vodja strežbe v družbi Terme 3000 d.o.o., Majda Skočaj, vodja hotela Svoboda v družbi Terme Krka-Strunjan d.o.o., Slavica Smrdel, organizatorka kuhinje v družbi Turizem Kras d.d., Borut Jakič, vodja F&B oddelka in vodja kuhinje v družbi Hit d.d., Vojmira Leskovšek, dolgoletna ravnateljica SŠGT Celje, Silva Marinkovič, dolgoletna ravnateljica SŠGT Radenci, Ana Skerlovnik Štrancar, profesorica na OŠ Milkoje Štrukelj v Novi Gorici, Iztok Legat, predsednik društva gostinskih delavcev. Ob 40-letnici uspešnega turističnega razvoja so priznanje prejele Terme Banovci, Postojnska jama (Turizem Kras d.d.) ob 190-letnici turističnega delovanja, ob 50-letnici delovanja pa so priznanje prejeli tudi Srednja šola za gostinstvo in turizem Radovljica in Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor.

Turistično gostinska zbornica je prvič podelila dve posebni priznanji, in sicer Janezu Bohoriču, predsedniku uprave družbe Sava, d.d., za prispevek k razvoju in kakovosti turistične ponudbe. Poslovna skupina Sava je eden največjih in najuspešnejših akterjev turističnega gospodarstva pri nas, še zlasti na Gorenjskem in v Pomurju. S svojo strokovnostjo in prodornostjo je Janez Bohorič sodeloval pri razvoju in izvedbi številnih velikih turističnih projektov. Ljubezen do turizma pa izraža tudi skozi aktivnosti častnega člana v Turistični zveze Slovenije. Posebno priznanje je prejel tudi dr. Marjan Rožič, dolgoletni predsednik Turistične zveze Slovenije za izjemen prispevek k razvoju in povezovanju v turizmu. Dr. Marjanu Rožiču gredo tudi pomembne zasluge, da so Državni zbor, Državni svet in ministrstva z razvojem turizma dobro seznanjeni in ga podpirajo.

Turistična zveza Slovenije je podelila častno priznanje Turistično gostinski zbornici ob 100-letnem uspešnem delovanju gostinstva in turizma na Slovenskem.


Vir: Nacionalno turistično združenje, Foto: www.mediji.talina.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 9 do 22 °C

Petek
od 9 do 18 °C

Sobota
od 8 do 18 °C

Nedelja
od 9 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat