| 

Poslovne priložnosti

Kako se izogniti bančnemu posojilu

Kako se izogniti bančnemu posojilu

07.10.2008 ob 13:55

Kaj pomeni finančna kriza za podjetnike pri financiranju poslovanja; kako se sami lahko prilagodijo zaostrenim razmeram pri pridobivanju bančnih posojil; kakšna so pričakovanja glede gibanja obrestnih mer

Dražja in manj dostopna posojila bank so dober povod za prevetritev finančnega poslovanja podjetja.

Za analizo poslovanja niti ni nujno treba najeti finančnih svetovalcev; številni podjetniki si takšnega stroška niti ne morejo privoščiti. Prvi korak je pogovor z računovodjem. On bi moral imeti kakšen predlog, kako bi lahko finančno izboljšali svoje poslovanje in prihranili kakšen siv las na račun bankirjev.

Težava je, če imate poceni servis, ker takšni ponavadi nimajo širšega finančnega znanja, saj jim je le cilj, da s čim manjšimi lastnimi stroški knjižijo račune in sestavljajo bilance strank. V gospodarsko dobrih časih morda to zadostuje, zdaj pa bi kakšen finančni nasvet prišel zelo prav. Zamenjava računovodskega servisa z bolj kakovostnim je verjetno boljša rešitev, kot pa iskati finančne svetovalce ali pa se boriti z banko.

Ne takoj v banko

Bančno posojilo ni vedno najboljša rešitev, več je treba narediti na obvladovanju terjatev, zalog in obveznosti, hkrati pa imeti le opremo, ki je nujno potrebna, med drugim svetuje strokovnjak za poslovne finance Jožko Peterlin.


Preden zaprosite za posojilo na banki, si odgovorite na naslednja vprašanja:

• Ali posojilo sploh potrebujem?

Kakšne so alternativne možnosti?

• Ali je želena naložba poslovno potrebna?
Kakšne so alternative želeni naložbi? Ali potrebujemo opremo v svoji posesti, da lahko opravljamo dejavnost?

• Kakšen je moj poslovni vzvod?
Ali sem stroškovno dovolj prilagodljiv glede na obseg poslov? Fiksni stroški so in bodo ne glede na obseg posla.

• Ali sem kapitalsko ustrezen?
Ali imam dovolj kapitala, da z njim financiram poslovanje, glede na tveganja, ki jim je podjetje izpostavljeno pri svojem poslovanju, ter ali imam dovolj kapitala glede na obseg poslovanja?

• S kakšno gotovostjo bom dosegel načrtovani denarni tok?
Izdatki so ponavadi bolj gotovi kot prejemki, kar je vsaki banki jasno. Računovodski dobiček je manj pomemben kot čisti denarni tok. Obresti in posojilo lahko poravnavamo samo z denarjem, alternative so manj običajne, končuje Peterlin.

Vir in informacije: Finance, 23.9.2008, www.finance.si, Avtor: Stane Petavs

sorodni članki


Komentarji: 4 

Dodajte komentar


Mr Elijah | 22.08.2019 ob 13:37
Ali potrebujete posojilo za plačilo računov? Potrebujete osebno ali komercialno posojilo? Potrebujete posojilo za različne druge namene? Če je odgovor pritrdilen, nas prosimo, da nas danes za posojilo kontaktirate na naslovu (loancreditinstitutions@gmail.com). Ponujamo največje posojilo od 20.000,00 do 2.000.000,00. Ponujamo fiksno obrestno mero za posojilo @ 2 za 1-20 let. Pred začetkom mesečnega plačila damo dva meseca milostnega obdobja. Torej, če vas zanima "pridobitev posojila po e-pošti" (loancreditinstitutions@gmail.com)

Obrazec za posojilo: polno ime:

država:
stanje:
Mesto:
Omar.
Številka modela:
Telefonska številka:
Znesek posojila:
Mesečni prihodek:
Poklic:
Obdobje posojila:
Namen posojila:
Email naslov:
Ste se že prijavili?
Mr donald lee | 14.08.2019 ob 08:07
zdravo

Več kot 27.000 lastnikom podjetij zagotavljamo več kot milijardo evrov poslovnih posojil, kot ste vi. Uporabljamo lastno tvegano tehnologijo, da vam zagotovimo ustrezne poslovne kredite za rast vašega podjetja. Naše storitve so hitre in zanesljive, posojila so odobrena v 24 urah po uspešni uporabi. Ponujamo posojila od najmanj 5000 do največ 500 milijonov EUR. Storitve DONALD LEE LOAN vam bodo najele posojilo z sprejemljivo obrestno mero 2% in trajanjem posojila od 1 do 30 let za poplačilo posojila (nezavarovano). Naš cilj je zagotavljanje odličnih profesionalnih finančnih storitev. Posredniki / svetovalci / posredniki lahko sprejmejo svoje stranke in so 100-odstotno zaščiteni. Delali bomo s polnim zaupanjem v koristi vseh deležnikov. Ne zaščitite svojih finančnih težav sami, zato vam ni treba biti dolžnikov ali finančnih obremenitev, zato se morate za rešitev finančnih težav hitro obrniti na nas. V veliko veselje nam bo, ko boste finančno stabilni. E-pošta (donaldleeloaninvastmentcompany@gmail.com)
financeserieux | 09.07.2019 ob 12:38
Ali ste nujno pripravljeni plačati račune, če se potem obrnete
za več informacij po elektronski pošti: finance.micro1@gmail.com
s podatki o pihanju

Imena in imena:
država:
Zahtevani znesek posojila:
Trajanje posojila:
telefon:
mobile:
financeserieux | 09.07.2019 ob 12:24
Ali ste nujno pripravljeni plačati račune, če se potem obrnete
za več informacij po elektronski pošti: finance.micro1@gmail.com
s podatki o pihanju

Imena in imena:
država:
Zahtevani znesek posojila:
Trajanje posojila:
telefon:
mobile:
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.




Petek
od 18 do 25 °C

Sobota
od 18 do 27 °C

Nedelja
od 18 do 28 °C

Ponedeljek
od 18 do 28 °C

Anketa

Dopust...
je že mimo
šele pride
ga ne potrebujem

    rezultat