| 

Poslovne priložnosti

Premiera športne limuzine Exeo

Premiera športne limuzine Exeo

06.10.2008 ob 10:56

SEAT bo na avtomobilskem salonu v Parizu (4.–19. oktober) mednarodni publiki premierno predstavil novi model Exeo. Z novo športno limuzino srednjega razreda bo španski avtomobilski proizvajalec razširil svojo modelsko paleto, poleg tega pa bo v njegovi ponudbi prvič na voljo limuzina, ki sodi v pomembni B-segment.

Erich Schmitt, predsednik uprave družbe SEAT, je o ciljnih skupinah novega vozila povedal naslednje: "Exeo je model, ki ga v B-segmentu nudimo za dinamične in športne voznike. Poleg tega imamo sedaj ponudbo za obstoječe kupce, ki želijo iz A-segmenta preiti v B-segment. Seveda je Exeo tudi zanimiva alternativa za voznike službenih vozil, ki dajejo poudarek kakovosti in ki želijo maksimalno uživati v vožnji, pri tem pa so pozorni tudi na stroške, porabo goriva in emisije."Bistvene značilnosti okoli 4,60 m dolge športne limuzine so dinamično-elegantni design, izrazito živahne in obenem varne vozne lastnosti, visoka raven udobja in v enaki meri dinamična in okolju prijazna ponudba motorjev. Ob začetku prodaje bodo za novi Exeo na voljo trije bencinski motorji (z razponom moči od 75 kW/102 KM do 147 kW/200 KM) in trije dizelski motorji najnovejše generacije z vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda (razpon moči od 88 kW/120 KM do 125 kW/170 KM). Pri tem je pet od skupno šestih pogonskih agregatov turbomotorjev. Rezultat: večja moč ter obenem manjša poraba in nižje emisije. Vseh šest motorjev za Exeo že danes izpolnjuje zahteve prihodnjega izpušnega normativa Euro 5.
Ponudba opreme med drugim vključuje navigacijski sistem najnovejše generacije, nov infotainment s številnimi funkcijami in priključki (za MP3, MPEG-4, iPod, USB, Bluetooth) ter prvič tudi strešno okno s sončnimi celicami za pogon ventilatorja med časom, ko je vozilo parkirano na soncu.
Štirivodilna sprednja prema in zadnja prema s prečnimi vodili zagotavljata športno vozno dinamiko in odlično odzivnost.


Novi Exeo odlikuje tako vrhunska tehnologija kot vrhunska kakovost. SEAT bo vozilo izdeloval v Martorellu (v Španiji, blizu Barcelone). Proizvodnja bo temeljila na novih procesih za zagotavljanje kakovosti, na osnovi katerih se je Ibiza povzpela na vodilni položaj v svojem segmentu.
Novi Exeo bo na voljo od spomladi leta 2009 naprej. Kupci bodo lahko izbirali med paketi opreme Reference, Stylance in Sport.

Vir in foto: Porsche Slovenija

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 11 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat